Bandee blogja

Gázolás egyenlőbb módra

2016. november 09. 16:12 - Névtelen betelefonáló

Mivel nem vagyok nő, nem járok luxusautóval és kokaint sem fogyasztottam soha, ezért nehéz lesz elképzelnem, mi játszódott le annak a nőnek a fejében, aki kölcsön-luxusautójával lazán halálra gázolt egy idős gyalogost Zuglóban, otthagyta, és elment szempillát csináltatni.

Azért most, az olvasó okulására mégis megpróbálom, de azért blog műfaja ide vagy oda, nézzük a tényállást.

Egy kölcsön luxusautóval hétfőn ütött el egy idős embert, majd segítségnyújtás nélkül továbbment. A férfi a helyszínen meghalt. A nőt két órával később egy szépségszalonban találták meg a rendőrök. Úgy tudjuk, éppen műszempillát csináltatott.

Az elsődleges orvos-szakértői vizsgálatok eredménye szerint kokaint fogyasztott az a fiatal nő, aki egy kölcsön kapott luxusautóval hétfőn Zuglóban elgázolt egy gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Az elütött idős férfi a helyszínen meghalt. (hirado.hu)

http://www.hirado.hu/2016/11/09/kokaint-fogyasztott-a-zugloban-gazolo-no/

Most képzeljük el az ő kis gondtalan életét, amibe két picike árnyék vetült. Ez egy, de nem az egyetlen! lehetséges forgatókönyv, de mi ezt a verziót képzeljük el. Bárminemű egyezés valós személyekkel a véletlen műve! A dőlttel szedett részek valójában nem illenek a blog profiljába, de a szlenget tudjuk be annak, hogy ezek negatív hősünk gondolatai!

Szóval először is, nem volt kéznél a nő saját kocsija. „Na nehogymá békávéval kelljen mennem” alapon kap kölcsönbe egy autót.

Mivelhogy azért "kő" egy kis „kóla” is a jól-léthez, hát felszippant (azt hiszem azt szokták, de mondom, sose használtam!) egy kicsit, jó lesz az, gyorsabban célba ér majd, addig sem unatkozik.

Megy az úton, erre egyszer csak meglátja szegény áldozatot (napja második árnyékát) és efféle gondolat gyúl agyában:

Mit kolbászol itt ez az öreg tata? Menjé’ má’ arrébb, ugorj vissza a járdára, há’ nem látod, hogy jövök?”

Aztán szegény, bárhol és bárhogyan lépett le, nem megy arrébb soha többé.

„Nincsen baja, majd feltápászkodik” alapon szépen ezután beül a szoliba, elkezdi felrakatni a műszempillát munkaidőben, mert az ugye kell.

Most még a pontos körülményeket nem tudjuk, de ha megnézik a linket és a fotót, azt azért sejthetik, hogy gyorsabban ment a kelleténél, és az autót is össze, vagy legalábbis megtörte. És a kép világosban készült, hetedike hétfőre esett, innen tehát a munkaidőben, és hogy az „úrhölgy” nem a sürgős hétvégi elfoglaltságára vagy nagydolgára sietett éppen.

Mondom, jelen sorok írásakor többet még nem tudunk, csak azt, hogy „Halált okozó közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt őrizetbe vették.” Valamint, hogy a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte a nő előzetes letartóztatását.

És szerintem ez a pillanatkép elég is, amikor elviszik a szépségszalonból. Mert bár ez csak egy lehetséges forgatókönyv, valami ilyesmik pörögnek a magukat egyenlőbbeknek képzelők kasztjába tartozók agyában.

Lehetne vitát nyitni arról is, hol és hogyan keljen át szabályosan a gyalogos, és gyakorlati oktatáson nekem is volt szerencsém tíz perc alatt három szabálytalanul átrohangáló példányhoz, de a drogfogyasztás tilalmának megszegésére és a segítségnyújtás elmulasztás együttesére akkor sincsen mentség, ha valaki történetesen figyelmetlen és vagy gyengék a reflexei. Ilyet és így nem. Ebből számomra süt mindaz, ami ellen online és offline is mindig el fogom mondani:

Nem vagytok többek és nem vagytok egyenlőbbek!

Update

Van az a pénz - nem megy előzetesbe!

Csütörtök délelőtt döntött a bíróság a gyanúsított, T. Klára ügyében,a Blikk a helyszínről tudósított.  A bíróság elfogadta a nő védőjének indítványát: kétmillió forint óvadék befizetéséért cserébe nem kell előzetesbe vonulnia a gyanúsított nőnek. Ezeket a feltételeket szabták: nem hagyhatja el Budapestet és nyomkövetőt kap, illetve minden héten jelentkeznie kell a kijelölt rendőrkapitányságon.

(index.hu)

Ha eddig volt, most már tényleg nincsen több, csak egy kérdésem: tízmillióért még kezet is fognak vele?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr4711945525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TarkaGéb 2016.11.12. 09:59:09

Vajon Amerikáról is írnál egy ilyen posztot, ahol egész kivételesen súlyos eseteket leszámítva mindenki automatikusan megkapja az óvadék lehetőségét? "Van az a pénz" - erről szól az óvadék. Nem büntetlenséget kap cserébe az elkövető, csak az előzetesbe nem kerül. Annál többet ülhet, ha elítélik.

Egyébként a 2 millát ebben az esetben én is kevésnek tartom.
süti beállítások módosítása