Bandee blogja

Semmi újat avagy egy bevált(?) módszer nyomában

2018. november 26. 17:37 - Névtelen betelefonáló

A forradalmian új trükkhöz az szükséges, hogy ne teljen el három hónap. A témakör felettébb érdekes, de nem annyira húsbavágó, mint budapesti tömegközlekedőnek a dizájnerdrog-fogyasztók jelenléte. Mivel az utóbbi kérdéskör nem zavarható le egy blogposzttal, boncolgassuk inkább az előbbit. Felzaklató helyett szórakoztató.

Lee Wilson (...) azzal keres rengeteg pénzt, hogy megtanítja a klienseinek, miként manipulálják úgy az exüket, hogy az újra összejöjjön velük. Ez elsőre még forradalminak is tűnhet, hiszen szinte mindenki került már olyan helyzetbe, mikor ismét szeretett volna együtt lenni a volt szerelmével, de egyszerűen sehogy se sikerült ezt összehozni. Ilyenkor szokott jönni az, hogy a barátok (ingyen) azt tanácsolják: „Ne foglalkozz vele!” „Ne írj neki!” „Ha látja, hogy eltűntél, akkor majd keresni fog”, és ehhez hasonlókat. (velvet.hu)

Itt most gyorsan zárjuk ki azokat a helyzeteket, amikből muszáj szabadulni: bántalmazó-megalázó kapcsolatok, testi-lelki terror, folyamatos zaklatás. Az ember szabad akarata ugyanis azt is jelenti, hogy az előbbieket nem köteles eltűrni. A félóránként 25 ezer forintnak megfelelő összegért mért férfiúi bölcsesség pedig a semmi újat jegyében abban áll, hogy:

A távolságtartás hatalom. A legjobb ha hagyjuk a másikat és ezzel megmutatjuk, hogy elfogadtuk a döntését és hagyjuk, hogy magától kezdje el érezni a hiányunkat. Aztán pedig, mikor újra felbukkan fontos, hogy azt kommunikáljuk felé, hogy jól vagyunk és tovább tudunk lépni.

A beválási hatékonyság 55-75 százalék, persze csak úgy, ha nem telt el három hónap. Itt egy ponton elidőztem, mégis mi szükség kilencven napon belüli látszat-leszarom-tablettákra, hiszen aki szakít, az kilépni/távozni/menekülni/továbblépni (megfelelő mindenkinek a saját élete szerint kiválasztandó) akar. Mitől lesz, lehet kilencven napon BELÜL vonzó, aki a szakító fél számára nem volt szerethető, értékelhető, netán tisztelhető? Hogy lehet pontosan három hónapon belül "nálad lenni újra jó lenne" felismerést tenni, ha épp előzőleg azzal zártunk le egy hosszabb vagy nem mélyítettünk el egy rövidebb kapcsolatot, hogy teljesen és összehangolhatatlanul különbözőek vagyunk, netán az egyik pusztán a neki nem-megfelelés okán teljes belső átalakulásra (megtörtént eset nyomán) küldte volna a másikat? Az odáig rendben van, hogy teljes belső átalakítást (a főfalak meghagyásával) épületen végzünk, és az emberi érzelmek nem követnek logikát, de azért bizonyos lelki törvényszerűségek, reakciók léteznek, amelyek kutatására a lélektan tudománya szolgál.

Aztán olyanokra is van példa, hogy a szakító fél úgy hat hét múlva már más oldalán virít, de olyan is, hogy bőven a kilencven napon túl egy minden tekintetben sokkalta jobb minőségű kapcsolatban "találja magát", ami olyannyira életre szólónak ígérkezik, hogy az esküvőt tervezik. Szándékosan nem fedtem fel, ki milyen nemű a történetben, hiszen mindenre és annak ellenkezőjére is lehet példa. Arra viszont aligha, hogy valaki az oltár előtt csap a fejére, hogy de nekem mégis a füvező-világjáró vagy a teljes belső átalakításra küldött kell, mert az milyen izgalmas illetve kiszámítható. Egy ember, ha gyors ütemben fejlődik, rengeteget változhat, és olyan is van, amikor egyáltalán nem akar. Semennyit sem és ennek különböző elejtett félmondatok formájában hangot is ad. Azonban az "alaplap", a lélek minden esetben ugyanaz marad. Ennek jegyében olvassuk az ingyen közzétett tippeket, kiemelések tőlem.

- Ne bízz abban, hogy beszéddel rá tudod venni, hogy meggondolja magát! Ez a legritkább esetben működik. Próbálj inkább a szívére hatni a feje helyett.

- Ne bombázd üzenetekkel! Ez azt a benyomást kelt, hogy labilis idegállapotban vagy.

- Ne könyörögj és ne mutasd ki, hogy elkeseredett vagy! Csak ront a helyzeten, ha másik kegyességére játszol.

- Tarts távolságot tőle, hogy észrevegye, hogy nem vagy ott! Ha pedig mégis kapcsolatba léptek egymással mindenképp mutasd azt, hogy jól vagy!

- Ha újra beszéltek rejts el közös vicceket, szófordulatokat a beszélgetésben, mert ez majd felidézi benne, hogy milyen jól éreztétek magatokat együtt.

Ha ő állt tovább, igencsak észre fogja venni! Ha hibás döntést hozott, azért, ha pedig jobb irányba fordult az élete, azért. Esélyes persze, hogy minderre nem kilencven napon belül kerül sor. A könyörgés meg az üzenetek = zaklatás, főleg ha a távozó ilyen téren korrekt volt és nem rángatott mézesmadzagot. A vicces szófordulatokat pedig megnézném ott, ahol a humorérzéket hiányolták vagy valaki tényleg híján volt neki. 

Szívesen, máskor is. Az óradíjam ennek megfelelően, kicsit rálicitálva az úriemberre ötvenkétezer forint. Házfelújításhoz hasznos, építkezésből megmaradt beépítetlen dolgokat beszámolok. A megkereséseket "semmi újat" jeligére a blogposzt alá várom ;)

Persze a tévedés jogát fenntartva lehet, hogy nevezett tanácsadónk ismeri Szécsi Pál A távollét című örökzöldjét, azon belül is " A távollét olyan mint a szél. A kis tüzeket kioltja, a nagyokat fellobbantja." részt. Ha pedig nem, ezúton ajánljuk figyelmébe:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr414394296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása