Bandee blogja

Frusztráció

2016. január 29. 13:44 - Névtelen betelefonáló

Egyszer, még a blog indulásának kezdetén az egyik olvasóm azt mondta, csodálja, hogy milyen higgadtan kezelem a személyeskedő, etikusak cseppet sem nevezhető kommenteket. Történt viszont, hogy meghirdettem egyik gyűjteményi Sokol rádiómat eladásra. Igényes hirdetés, vállalható fényképek, a leírásban pedig benne minden „marketingszöveg” és fontos információ. No meg az ár. És innen jönnek a már-már bulváros izgalmasságú részletek, szóval aki csak a bevezetőket olvasta eddig, most annak is érdemes a továbbra kattintania.

Ugyanis, miután a készülék amúgy villámáron elkelt, a következő komment fogadott, szó szerint. És ezt hadd ne csak tartalmilag idézzem.

Amikor az idióta hirdeti a cuccát.Három forint??Mert ugye ez a vége az összegnek amit kér. Kíváncsi lennék hogyan jött neki ki ez az összeg. De a legjobb a csatlakozó, ami nincs bekötve de működik! Valahogy úgy érzem,valaki megint kiszabadult az állatkertből.

Most kivételesen, hogy egyszerre legyek igazságos és lényegretörő, a szintén nyilvános választ is szó szerint idézem.

Sikerült egy figyelemfelkeltő, ám messze nem tolakodó hirdetésbe belekötni, fogjon kezet saját magával és élvezze az örömöt. Nézzük csak: ha utalással fizet, bizony van értelme a 873 forintnak, a készpénzes "ötös kerekítés szabályai" pedig ismertek! Innentől kezdve a komment erősen becsületsértés-szagú. Mondom még egyszer, gratuláljon nyugodtan magának. Gyorsan hozzáteszem: 1698 forintért (amit ugye hatalmas tudásával biztosan nem tud értelmezni, tehát lehetetlen összeg) el is kelt!

Nézzük meg olyan szemszögekből is, ahogyan Önökhöz, értő olvasókhoz szólok: aki gyorsan és vagy hatékonyan szeretne eladni, annak ki kell tűnnie a tömegből, hogy az ő termékét vegyék meg. (Egyfajta marketing.) Akkor is, ha van szebb-jobb. Az árképzés (minimálár 873 forint, villámár 1698 forint), ápolt, fénylő bőrtok ennek eleget is tesz. Az esetleges hibákat, hiányosságokat sem hallgatom el, a képek is kívánatossá teszik a terméket, különben nem akadt volna ilyen hamar (alig három nap) gazdája.

De ha már hozzászólás, megtekintettem az említett „úr” adatlapját is. Két aprócska információ: műszaki területen tevékenykedik/dolgozott. Ez eddig rendben is volna, de gyorsan hozzáteszem, ugyanezen a fórumon kulturált és intelligens eszmecserét sikerül folytatnom műszakisokkal úgy, hogy soha nem tanultam-dolgoztam ilyen szakterületen.

A másik információ, hogy a mondandóm elvontabb része se hiányozzon: hősünk középfokú, míg én felsőfokú végzettséggel rendelkezem, (mindkettőnk iskolái nyilvános információk), ami összesen csak azért fontos, mert az „úriember” frusztrációja könnyen lehet, hogy az ötvenes évek atmoszféráját idézi. Ugyanis nevezett korban volt egy ilyen jelszó:

„távolítsuk el a heréket városunkból".

Aki nem ismerné a szlogent, vagy szintén nem élt abban a korban, a here az értelmiségi és vagy tanult ember megjelölése volt. Ha ez az elmélet igaz, ő lenne az első, akit nyilvánvalóan zavarnának az eltérő tanulmányi területeink. Úttörő, a nem szó szerinti értelemben.

Aztán persze az is lehet, hogy reálos barátunk csak a humán tudományt, amilyen a bölcsészet, nézi le, tehát aki nem adatokkal, számokkal, képletekkel, csavarhúzóval és forrasztópákával dolgozik, az neki egész egyszerűen állatkertből szabadult idióta, és nem érti a világ működését.

Ha viszont ez utóbbi az igaz, innen üzenem: ha valaki, hát ő nem érti! Miért is? Mert a műszaki területhez szükséges matektudással pontosan kell tudnia, amit a válaszomban megírtam. Azt, hogy egy vagy akár három forintot is utalhatok, a készpénzes fizetésnél pedig a kerekítés az érvényes. De ha a kedves vevő akarná, nyugodtan hozzátehetne a 870-hez három forintot, abból sem lenne sértődés. Főleg úgy, hogy 1697 forint lett a végösszeg, mert villámáron vették meg a rádiót. (Á igen: vajon az elemtartó vezetékelése vajon feltűnt neki? Az sem mindennapi ám!)

Zárszó helyett pedig most kivételesen engedjék meg, hogy a neki továbbított privát üzenetem legyen a csattanó:

Kíváncsi vagyok, mit szólna hozzá, ha épp alkatrésznek hirdetném a rádiót. Abba is belekötne, hogy miért árulok roncsot? Gusztustalan és undorító a megnyilvánulása, az, hogy frusztrációját máson vezeti le. Nyugodtan gratuláljon magának, megdolgozott a sikerért!

Meg remélem, hogy a blogom olvasottságáért is.

Update

Van folytatás is, immáron a megszokott, néhol elvont stlusban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr288329740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása