Bandee blogja

Választójog

2010. március 05. 18:40 - Névtelen betelefonáló

Nem, nem tévesztették el a rovatot, egy biztos, szándékosan idézek most bűnügyi híreket, lesz még jelentősége. Nem kicsi, nagy. Mindenesetre tanulságos...
>

„Súlyosan megsérült egy nő, akit benzinnel locsolt le, majd gyújtott meg az élettársa kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészleken. ... A nő és élettársa Penészlek közeli tanyájukon valószínűleg szerelemféltés miatt keveredtek szóváltásba. A férfi előbb bántalmazta társát, majd egy kannából benzint locsolt az asszonyra, és öngyújtóval meggyújtotta; a nő ruhája a combján kezdetett el égni.” (MNO)

És most ne a feminista, a jogvédő, vagy az egészséges igazságérzetű ember szemszögéből olvassák, hanem úgy, hogy pontosan tisztában vannak vele: ennek a „locsolónak” választójoga van! (Élettársa is, holott sok normális ember nem talál magának, de ez most más kérdés.) Szavazhat. Ikszelhet egy tipikusan olyan ember, aki otthon tele pofával szidja a pártokat vagy az Orbánt vagy a Gyurcsányt, de ennél tovább már nem lát. Úgy látszik, a benzinkannánál sem. De ezzel még koránt sincs vége

Kedves Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek, ha nincs ez a "kis" fejelés, önök bizonyára együtt szavazhattak volna ezzel az emberrel, mert bizony nagy valószínűséggel ő is választóképes! (Ennek ellenkezője legalábbis nem derült ki a hírekből.)

„Ittas kerékpárost igazoltattak a rendőrök csütörtökön este Törökszentmiklóson, de a férfi hamis adatokat adott meg, amikor pedig be akarták vinni, lefejelte a rendőrautót. Később az őrszobán az ajtót rugdosta, és az ügyeletes orvosnak sem engedte, hogy vért vegyen tőle. Agresszivitása miatt a megyei kórház pszichiátriai osztályára került, ahol megpróbálták megfékezni a dühöngő férfit. Ellene végül rongálás miatt indítottak eljárást.” (boon.hu)

Képzeljék el, mit művelhet(ett) otthon. Azt is gondolják hozzá, hogyan (nem) gondolkodat a magyar közéletről. Mi az okfejtése, amikor világnézeteit közli otthon akár politikáról, akár a klímaváltozásról.

Mint a családon belüli erőszak ellenzője, aki azt feltételezi, hogy a hírekben szereplő "intelligenciabajnokok" otthon sem képesek többre, idézek még egy hírt Csakhogy teljes legyen a kép, és tényleg értsék: szavazóképesek.

A kampány hevében mivbel is induljon a március? Íme egy alternatíva!

„Egy szolnoki férfi az üdülőterületen lévő egyik telken dolgozott a tulajdonos megbízásából a napokban, ám talán több italt fogyasztott a kelleténél.

Nem tudni miért, egyszercsak a szintén ott alkalmazott, szintén erősen ittas állapotban lévő munkatársa lábába döfte a keze ügyében lévő vasvillát, egy eddig ismeretlen eszközzel pedig valószínűleg mellkason szúrta.” (szoljon.hu, márc. 1.)

A két oldal szavazótábora egymásra mutogat: demagóg, „zsideszes” „maszopos”, de az áhított kétharmad megszerzésekor belegondolt valaki abba, hogy a fenti személyek hogyan szavaztak, elmentek-e, és egyáltalán abba, hogy hasonló társaik ugyanúgy voksolhatnak, mint például egy egyetemi tanár?

Azonban egyenlőek vagyunk, holott ők úgy gondolják, hogy egymás, az asszony, vagy akár a rendőr felett is állnak, főleg, ha isznak. És ha egyáltalán érdekli őket, hasonszőrű társaikkal együtt másnaposan, kócos fejjel az urnákhoz szédelegnek, majd behúznak/behúztak valamit. Hogy mi alapján tették vagy teszik majd ezt, bele sem merek gondolni. Talán ezért vezetném be a műveltségi cenzust és állítanám vissza az osztályismétlést alsó tagozatban. Mert ilyen emberek nem fgonak felelős döntést hozni, legfeljebb valamelyik pártnak (a baloldalra kell itt gondolni) pár darab ikszet.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr631812159

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Igen-Igen MSZP | VBT version 3.0 2010.03.17. 00:30:46

Hát nem csodálatos?:))) Varga B. Tamás csodálatos szerzeménye! Ismét minden tiszteletem az övé;)Csak hogy ne kelljen keresgélnetek, az alábbi infóval lett közzétéve a YouTube-on:Prológus:Ez a dal egy ismert poltikai kampánydal paródiája. Minden so...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása