Bandee blogja

Not fair play

2008. június 11. 21:14 - Névtelen betelefonáló

Not fair play

A címben a hely nevét is elárultam. Az eset éppen munka közben történt.
Két alkalmi munkatársam nevezzük őket VS-nek, és Szépnek. (Előbbi leendő ismerősöm számítógépügyben.) A békánál vártam, amint rápakolnak, "megtelik" és majd behúzhatom, de ekkor tötént valami. Szőnyegeket pakolt rá a két említett "úri"ember. A dobozok tetején keresztben elfért volna a szőnyeg, amit VS rárakott, nem borult volna le, de Szép úgy gondolta, hogy az nem jó, és hosszában kell. Rárakta úgy, tulajdonképp VS-nek dobva a szőnyeget.
Utóbbi megelégelte a dolgot - Széppel a véletlennek köszönhetően már többedszerre voltak munkatársak -  és a kedves édesanyját találta emlegetni, amit Szép finoman szólva nem vett jó néven. "Anyámat ne szidjad" felkiáltással esett VS-nek. Igen, mindezt munkahelyen, munkaidőben. Egészen a szemközti falig lökdöste, mivel láthatóan erősebb volt a végzős egyetemistánál. Az idézetben és a fél éve baszogatsz kezdetű mondatokban a társalgás ki is merült, mondanom sem kell, kommunikáció nem valósult meg.
Látva ezt a helyzetet, úgy gondoltam, éppen ideje szétválasztani őket, vagy egy jól irányzott lábközrúgással leválasztani az erősebbet, mert láthatóan ez senkit nem izgatott különösebben. A második hullámot egy fejezzétek be kíséretében sikerült megakadályozni.

A nap végén Szép - meglepő módon - békejobbot ajánlott VS-nek, amit az elfogadott, bár annyiban maradtak, hogy "ne dobálj szőnyeget", és "ne szidd anyámat".
Majd hazafelé menet megtudtam, hogy Szép több szövetkezetben is dolgozik, és lehet hogy több néven is! Egyik munkájából késés miatt bocsátották el. (Itt is késett bő fél órát.)
Mivel Szép közel jár a 40-hez, felmerült pár körülmény, először pro:
- OKJ-s képzés keretében diákigazolványt kap, nappali tagozatos, tehát lehet szövetkezeti tag
- VS egy sorral lejjebb/följebb olvasta a nevet a korábbi jelenléti ívek egyikében, így azt a nevet jegyezte meg, és nincs két neve
- "sokadik" képzése, vagy felnőtt fejjel ült nappali tagozatos iskolapadba
- találkoztam 30éves gólyával is, igaz, ő előtte máshova járt
kontra:
- túl idős
- túl régóta szövetkezeti tag
- saját nevén "kék könyves", más nevén pedig tag egy másik iskolaszövetkezetben (vagy fordítva)
- más névvel szerepelt másik munkahelyen (és jelenléti íven)

Mindezt és mindezeket egy szőnyeg, és egy kevéssé összeférhető természetű munkatárs miatt...
Szólj hozzá!
Címkék: fair play

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr5515433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása