Bandee blogja

ez kimaradt- A Tibi gépe

2008. január 19. 00:43 - Névtelen betelefonáló

Na, a Tibi gépe külön fejezet. Ma megkapta hozzá a monitort. Ez is juttattam -segítséggel -az Árpád-hídig, onnan meg Tibivel vittük a koleszba.

Összeraktam, indító _DOS képernyő stimmel, feláll a Millenium. DE!!! Mint a most elromlott Junoszt. Aki ismeri, az tudja miről írok. Szellemkép 6 db, elmosódva+ csíkos, mint ahol úgy eltekerték a képet, h az nem igaz.  FELBOBTÁSHIBA volt. nem tudtam átállítani, mert NEM LÁTTAM SEMMIT. Megnyitottam a Start menüt, és nem emlékeztem fejből melyik az + ha meg is ralálom ha én a vezérlőpulz oknját felismerem és mondjuk meg is nyitom... odáig már lehetetlen volt eljutni, mert NEM LÁTSZOTT.

Hívtam Molit (Tibi telójáról) , Mondom mi van, tudja-e fejből. Ő se tudta. Mondom kéne hozzál monitort, átállítjuk a felbontást,azt látszani fog. De támadt egy jobb 5letem annál.

Mondom Tibinek hívja fel a szobatársát, aki felhozta p2-es gépét, h tudja a Tibi használni, de nem volt monitora, egere meg kábelei. Felhívta, Géza megengedte a használatot, beszéltem én is vele azt mondta VGA kártya lehet túl nagy bele (mármint a Tibi gépébe) használhatjuk, át is tehetjük az övét.

Az lett. Kivettem a másik (Linuxos p2-es, Gézáé) a VGA kártyát, és beleraktam Tibiébe.
MŰKÖDÖTT!!!!! A Windows felismerte, illesztette. DE!! Csak a legalacsonyabb, 640x 480-as felbontás van rajta, de MŰKÖDIK, TIBI TUDJA HASZNÁLNI, ÍRHAT RAJTA DOLGOZATOT!!

Majd kap CD-rw-t mert nem törölte le a nero amit vittem neki. Feltettem az inCD-t is, h a CD floppyként működjön, mert a gépben még nincs USB hub. De majd lesz- ha lesz. Ez már Tibin múlik.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr15302888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyelv-ész · http://nyelvesz.blog.hu 2008.02.20. 21:51:24

Windows Millenium: bootolás elején F8, és a menüből a csökkentett módot kiválasztod. Ekkor standard VGA módban indul, és állíthatod a felbontást.

Másik videokártya: amíg nem telepítetd a gyártó által kiadott drivert, addig marad VGA felbontásban.

Jó szórakozást!
süti beállítások módosítása