Bandee blogja

Nyeregből nyeregbe – Áltudomány 4.

2016. július 01. 12:48 - Névtelen betelefonáló

Ismerős név, új tartalom, ami a hirdetés szövege szerint nem MLM, nem tőzsde, nem ingatlan, hanem színtiszta gondolkodásmód. Most már nem dobja fel a közösségi oldal, viszont névtelen hősünk esete garantált recept arra, hogyan lehet észrevétlenül átnyergelni valami másra, és folytatni ott, ahol a bedőltet abbahagytuk.

„A Pénzmágnes útmutatóban, egyszerű és könnyen érthető tanácsokat adok számodra azzal kapcsolatban, hogyan tudod a bőséget bevonzani az életedbe.” Ebben még önmagában semmi kivetnivaló, a történet furcsasága nem innen, hanem korábbról indul.

Képzeljenek el egy őszinte beszélgetést, ami valószínűleg soha nem fog elhangozni a „nem MLM-es” és egy pimasz riporterbe oltott HR-es között. Előttem van a jelenet: a tavaly megénekelt áltudomány (címlapos írás, aki nem olvasta, annak érdemes!) egyik önjelölt mestere állásinterjúra jelentkezik. Ott megkérdezik tőle, mivel is foglalkozott eddig. Hát, barátnőszerzései tréner volt!

- Mivel foglalkozik egy barátnőszerzési tréner?

- Csajozni tanítom (most már csak tanítottam) a férfiakat. Vannak olyanok is, akik egyenesen csajozóakadémiát vezetnek. Minden tudományunknak az a lényege, hogy a gyors és rövidtávú vonzalomkeltést akarjuk megtanítani. Létrehozunk weblapot meg hírleveleket írunk tele marketinges fordulatokkal. Azokat célozzuk meg vele, akik zárkózottabbak és vagy intelligensebbek, mert ők kevésbé bátrak, mint a tolakodó, levakarhatatlan társaik. Elhitetjük velük, hogy röviden és gyorsan olyan nőjük lehet, amilyet épp ad hoc elképzeltek maguknak vagy – ritkább esetben – visszaszerezhetik valamelyik exüket.

Aki még nem hallott róla, egy ilyen akadémián előadásokat is tartanak, én megelégedtem a videóüzenetekkel. Valójában nem mondunk mindenben hülyeséget, akad közöttünk, aki tanult marketinget meg olvasott némi pszichológiát, szóval fel lehet építeni. Az a lényeg, hogy teljesen átlagos, szerethető külsejű figurának adjuk el ezeket a tippeket, akik nem top 10-esek. Akiknek (függetlenül a valóságtól!) azt sugalljuk, hogy azért nem kapnak elég visszajelzést, mert lúzerek, béták vagy nem elég kiemelkedőek, alfák. Olyan fickók, akik alapos önismeret helyett instant sikerre vágytak. Van, aki tényleg barátnőt akar, más pedig frissen a válása után szeretett volna minél több nőt meghódítani és ágyba vinni.

- Sikerrel jártak?

- Ha bevallanám a tényleges sikerszázalékot, nem működne az üzlet. Igazából megállapíthatatlan, biztosan van, akinek bejöttek ezek az oktatóanyagok, mert a pszichológiai részükbe azért kevertem némi tényleges tudományt is. Akiknek bejött, az ő bátorító dumájukkal adtam el az oktatócsomagot a többieknek.

- És mi lett azokkal, akiknek nem működött a dolog?

- Nem tudok róluk. Elkértem a pénzt, elküldtem, amit megígértem, de az igazi tréning, amikor magunkat tréningezzük.

Na, ez a kis beszélgetésrészlet biztosan nem fog elhangozni egyik állásinterjún sem. Miért nem? Mert azóta emberünk már teljesen mással foglalkozik. Legújabb honlapja főoldalát mi sem tehetné hitelesebbé, minthogy

"Dolgozott már hamburger készítőként (sic!), építkezésen falbontóként, és ápolóként. Az évekig tartó nélkülözés során megtapasztalta milyen érzés, ha napokig nincs pénze ételre, vagy ha patkányok rohangálnak a lakásában. Miután elérte a mélypontot úgy döntött kezd valamit az életével és megalapította saját vállalkozását, mely két év után egy 117 milliós 7 embert foglalkoztató céggé nőtte ki magát."

Mely helyett amely, előbbi szócska az irodalmi szövegekbe való, ugyebár. Na, én pedig diákmunkán voltam címkézni, szórólapozni, újságot válogatni futószalag mellett, de a legtöbb időt barkácsáruházban töltöttem. Az ott megkeresett pénzből bővítettem az asztali számítógépemet, és azt is megtapasztaltam, milyen, amikor nincs áram a fürdőszobában. Égette már ki a Hajdu mosógép a kapcsolós hosszabbítót, kellett már cserélnem a fali konnektorhoz futó vezetéket a szobában, akadt már munkám mosógépszerelő és rádiószerelő után is, és tényleg, de tényleg van gyakorlati tapasztalatom abban, mivel jár egy mai mosógépet működtetni panellakás elektromos hálózatáról. Ennek ellenére nem csaptam fel villanyszerelőnek, pedig nem iszom, nem dohányzom, némely szakihoz képest szimpatikus kiállásom van, és sokan még el is hinnék nekem, hogy tényleg értek hozzá. Főleg azért, mert még beszélgetni is tudok, méghozzá elég sokféléről. (Az már csak zárójel, hogy most bíztam meg villanyszereléssel egy olyan barátomat, aki tényleg tanulta, és neki is bőven elhinnék az ügyfelek, hogy hozzáértő. Tényleg az, mert ő azt tanulta és frissíti is az ismereteit.)

Szóval az egykori PUA-tréner (Pick Up Artist, szabadfordításomban „felszedőművész”, merthogy a barátnőszerzési tréner az volt!) már "gyakorlati vonzás törvénye tréner"-ként a pénzmágnes oldalon építgeti fel magát, F betűse nagyjából háromezer követőnél jár.

Amúgy az Index még 2014-ben nem célzottan kutatva, de feltárt egy érdekeset a (nem) nevezett férfiú előéletéből. Például, hogyha közvetve is, de cégtársával köze van egy olyan kamukönyvhöz, ami gyógyulást ígér a Chron-betegeknek…

Ne menjünk el a lényeg mellett. Tavaly mondtam ki „nyilvánosan” először, idén is ugyanazt gondolom, hogy továbbra sincs egységes recept, módszer vagy kód a pár/társtalálásra. Lehet, hogy ezt ő is belátta, ezért gyorsan megcélozta a majdnem ugyanennyire népszerű pénzcsinálás témakört. A honlap amúgy megemlíti, hogy hősünk azóta mennyi szabadidőt tölthet párjával, nekünk „átlagosaknak” pedig megmarad a szervezkedés, mert mi nem lettünk sem pénz-sem időmilliomosok. Bár az előbbi könnyen lehet, hogy itt is csak álca, különben önjelölt vállalkozónk még mindig nőszerzést tanítana valahol.

Mindezekhez (a soha el nem hangzó őszinte interjú, és az igenis valós, valódi, igazi barátnő, aki elvileg van neki is), szóval mindezekhez képest van ez a kicsit pálfordulásos, kívülről szép és ismeretlen világ. Egyik témakörről hirtelen átnyergel a másikra, troliról a HÉV-re, kisvasútról volánbuszra, bár biztos lenne, aki rögtön rávágná, és ha valaki ismeri az ex-PUA korábbi gondolatmeneteit, az tudhatja: „a szemléletmód a közös”. (Nekik üzenem, hogy a hasonlatban is van közös: ezek járművek, azon belül is tömegközlekedési eszközök, amik, ha épp nem menet közben romlanak el, a viteldíjért cserébe biztosan nyújtanak valamit. Az ismeretlen tartalmakról, no meg a köztudatban élő MLM-ről azért ez nem minden esetben mondható el.) A PUA-módra tanított ex-visszaszerzési hadműveletről pedig röviden annyit, amennyit Márai Sándor fogalmazott meg irodalmian:

"Soha nem szabad visszamenni ahhoz, akitől egyszer véglegesen elment az ember. Ez életszabály. Nagyon kevés életszabály van. Ez az egyik."

Egyes helyzetekre különösen igaz, szabályerősítő kivételekre pedig most nem térünk ki, létezhet, hogy más életkorban, szakaszban, „felnőve egymáshoz” egyszer majd újra, de valljuk meg, ez a ritkább. Visszakanyarodva pedig azt gondolom, hogy a váltáshoz hasonlóan sem a barátnőszerzési trénerek magánéletéről sem pedig a pénzcsináló guruk vagyonáról semmit sem fogunk megtudni, bár addig hátha a „fülembe jut” legalább, hogy mit mondana egy nősülni vágyó (hajdanvolt vagy akár jelenlegi) PUA a pszichológusánál…

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr538858670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása