Bandee blogja

Arányok

2015. december 02. 12:00 - Névtelen betelefonáló

Ma reggel, egy amolyan szakfórumon botlottam bele a bejegyzésbe, ami közösségi oldalam hírfolyamában jelent meg.

A képekkel teletűzdelt, a kevés szöveg ellenére is műszakilag is alaposan dokumentált belinkelt blogbejegyzés arról szól, hogy a szerző elemcserére szétszedett egy céges ajándékként kapott zsebszámológépet.

Ehhez viszont olyan aprólékos kép-és szövegdokumentációt mellékelt, hogy ennyiből az ember már-már műteni is megtanulna, hát még kalkulátort szerelni.

Részletes leírást kapunk arról, hogyan épül fel az amúgy tényleg olcsó párszáz forintos szerkezet, milyen egyszerű megoldásokat alkalmaz (pl gombok érintkeztetése, áramkörök) és mindezt „kínai minőségben”.

Értem én, hogy őszintén rácsodálkozott a szerző valamire, de azért mégis nehezen tudom hova tenni a dolgot. Amennyi idő alatt ezt ő lejegyezte-fényképezte, posztolta, közzétette, azalatt én a nyilvánosság teljes kizárásával lényegében kompletten felújítok egy hasonlóan távol-keleti hordozható rádiómagnót vagy Hi-fi tornyot. Úgy, hogy az olyan három-négy évig szétszerelés nélkül még biztosan használható marad.

Ezek a közismert zsebszámológépek - néhány ismert nevet kivéve – finoman szólva nem világmárkák, és az is világos, hogy a matematika házi feladathoz is valami bonyolultabb példányt használ az ember.

Nekem már csak egyetlen kérdésem marad, hogy vajon milyen lényeglátása lehet annak a főhősnek, aki képes egy gombelem-cserét már-már tankönyvszerűen dokumentálni. Mert az érték-idő-fáradság arányát aligha fogom egyhamar megérteni. Ennyi idő alatt inkább tényleg kicserélek jópár gombelemet…

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr588133054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása