Bandee blogja

Gyávázós Böszméről kit gyávának neveztek

2010. március 02. 17:30 - Névtelen betelefonáló

Nem baj, ha tudjuk, honnan ered a gyávázás. Azt sem baj, ha tudjuk, Horn miért nem kapta meg a gyáva jelzőt. Bár valószínűleg ebből a blogbejegyzésből sem derül majd ki, de lagalább a költői kérdést felteszi valaki.

>

„1998-ban, az akkori választási kampány hajrájában Horn Gyula vonakodott a televíziós vitától.” Ezt ültessük át 2010-re, és cseréljük ki a nevet Orbánra. A 2006 április 5-iki vitát nézve, a helyében én sem állnék ki ilyes stopperozott szócsatára, mivel az órán kívül ott semmi sem volt szabályos, az alábbiak között részben ki is derül, miért.

Most pedig akasszuk a hóhért!

„Orbán jó sértegetésben, gyalázkodásban, hívek zárt körében mondott monológokban.”

Itt  cseréljék ki a nevet Gyurcsányra.
Sértegetés: 2006. április 5. kétpárti TV vita. „Ne akarjon igaztalanul nyerni!” - GY.F. reagálása arra, amikor O.V. azt állította, a szocialista-szabaddemokrata kormány vizitdíjat akarna bevezetni. Tehát HAZUGNAK nevezte ellenfelét.
Gyalázkodás: 2004. december 5. előtt: „23 millió román fog idejönni"” Jöttek? Nem! Határon túli honfitársaink joggal sértődtek meg? Igen!
„Kurva ország”. Kérem szépen, az adott, de a legtöbb kontextusban kimeríti a gyalázkodás fogalmát. Vajon a kedves szerző Istent is szidja? Mert ennél már csak az lenne undorítóbb...
„hívek zárt körében mondott monológok”: a csattanó, a prémium, a grátisz: a fent egy mondatban idézett híres-hírhedt őszödi beszéd, 2006. május 26-áról. (A kétéves évfordulójáról külön megemlékeztem.)
Őszödi „barátunk” olyan jólértesült, hogy azt kell mondjam, ennyire tájékozott csak olyan ember lehet, aki magáról írta a blogból idézett sorokat.

És elérkezett az az idő, amikor már nem csak Böszmének lehet becézni, hanem már Gyáva Böszmének is szólíthatjuk:

„Szili Katalin szerint ha valaki árulóról beszél, annak legyen bátorsága kimondani, kire gondol. ...»ha valaki azt mondja, hogy áruló követte el, akkor legyen bátorságunk azt is kimondani, hogy ki volt az, mikor és miért tette«, utalva arra, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő nemrég egy fórumon az őszödi beszéd kiszivárogtatása kapcsán azt mondta: valakik elárulták őt.” (origo)

Gy. F. szerint gyáva Orbán Viktor., és nem hágya Horn Gy., Szili. K. szerint pedig Gy. F. a gyáva.

Emlékeznek még a Vissza a jövőbe trilógia bűvös mondatára?

„ Mi az McFly? Nyuszi vagy?”

Cseréljék ki a nevet Gy.F- re, (Hornra is lehet, csak már tényleg nem aktuális), vagy a rejtélyes magnósra, aki felvette az őszödi beszédet, de nem mondta meg, hogy igen, én voltam, azért, mert szakítani akartam a „trükkök százaival” és a „másfél-két év hazugságaival.”

Ő lehet, hogy valóban meg akarta tenni, az is lehet, hogy utasításra cselekedett, míg Őszöd immáron gyáva hősének hallhatóan abból lett elege, hogy nem úgy folynak a dolgok, ahogyan ő és szűk köre szeretné. Megtörtént tehát a nagy főnöki - jobb szóval ne éljünk - lebaszás. És eközben mindmáig azt sem sikerült kideríteni, ki vette fel a beszédet, és ki szivárogtatta ki. Most viszont legalább a szelektíven gyávázó „lebaszós, elkúrós főnököt” is legyávázta valaki. Végre!

A történetnek azonban itt még most sincs vége... Ahogyan a filmekben szokás: folytatása következik. (Van fejlemény.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr781803335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tramp'n'roll 2010.03.02. 19:11:22

Nincs olyan, hogy "április 5-iki". A többi nem az én dolgom. Szerencsére.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.03.05. 18:33:51

Attól függ. Szavazni a miénk.

Úgy tudom, a modern helyesírás szerint létezik. Ahogyan 1-én is úgy kell írni, hogy 1-jén. A most érettségizőktől így kérik, 2006-ban tudtommal még mind2 változatot elfogadták.
Ha mégsem lenne, javítom.
süti beállítások módosítása