Bandee blogja

Dobogós tévhírek

2010. január 08. 20:39 - Névtelen betelefonáló

Keletkeznek, még „csak” három van belőlük, de megtölthető velük a dobogó. A harmadik mindegy hogy harmincból a harmadik vagy háromból. Hírek, hiszen a Ki? Mit? Hol? Mikor? kérdésekre is válaszolnak, de a miért és a hogyan kérdésekkel is „próbálkoznak”. Egyelőre azonban nem igazak. Lássuk!
>
Blogjaink üzemeltetője valahonnan jól értesült arról, hogy mit csinálna a hírközléssel a leendő kormány.

„A Fidesz radikális változtatásokat tervez a közszolgálati médiákkal kapcsolatban, (a párt) szakpolitikusai már több érintettel tárgyaltak arról, hogy jelentős létszámleépítésekkel kísérve egy helyre és egy szervezeti egységbe vonnák össze a két közszolgálati televíziót és a Magyar Rádiót. A nemzeti hírügynökséget, az MTI-t egyenesen bezárnák.”(index)
 

Kezdjük azzal, hogy médiák, olyan nincs. A média úgy többesszám, ahogyan azt mondom, magnók. Médium pedig úgy egyes szám mint magnetofon, tehát legfeljebb médiumokról beszélhetünk. De lépjünk tovább: azonnal érkezett a cáfolat, nem lesz szó ilyesmiről, bár az MTI nem a Fidesz szíve csücske.
Ha emlékeznek a majd négy évvel ezelőtti Gyurcsány-Orbán vitára, előbbi azzal vádolta az utóbbit, hogy ne állítsa azokat a valótlanságokat, amiket pártunk és kormányunk mégis bevezetett. Tehát mégsem volt az valótlanság. Mégsem volt szabad állítani. Most pedig ilyet is szabad írni, hogy esetleg nem lesz MTI.

Olyat is szabad állítani, hogy jobb a vagyonadó mint a narancssárgák által bevezetni (nem) kívánt svéd nyugdíjrendszer, ahol hetvenéves korunkig kell dolgozni. Persze valószínűleg eszükben sincs ilyesmi, a szegfű szerint JOBBAK NEKÜNK a megszorítások, mint a valójában nem is bevezetendő valami. Hogy esetleg nem is valós a hír? Ki mondja meg, hogy nem szabad ilyet mondani? És mégis ki szeretné magánnyugdíjpénztárakkal machinálni? Utóbbinál segítek: a szegfű, kérem szépen.

De van tovább is:

„A 2002-es és 2004-es kampányhoz hasonlóan ismét elővette az idegengyűlölet kártyáját a baloldal. Nyolc éve 23 millió román beözönlésével és a határon túli magyarokkal riogatták a választókat, most azt vizionálják, hogy százezer kínait akar az országba betelepíteni Orbán Viktor.” (MH)

A hír szerint Magyarország huszonötmilliárd forintos IMF hitelét eladná Kínának, cserébe százezer kínait kéne itt elhelyezni. Gondolkozzunk: ki mondta ezt? Fideszes politikust megkérdeztek-e? Ki mondta, miért mondta? Balról jött információ. Nem kérdeztek. Gondoljuk tovább: százezer ázsiainak mi az egyenes következménye? Jobboldali szavazatvesztés. És ez kinek az érdeke? Persze, hogy az MSZP-é. Még csak erőlködni sem kell, összeáll a kép. Lépjünk túl az érdekeken: betódult-e a 23 millió "román"? Nyilvánvalóan nem.

De ha a nyugdíjakra gondolunk: a narancssárga párt az időseket is meg akarja nyerni. Miért venné el a jussukat? (Magukból indulnak ki, bár kellett a szavazat, mégis bevezették a vizitdíjat.) Hisz most valahogyan jobban odafigyel rájuk. És végül nézzük a távirati irodát: ne röhögtessenek már, hogy a nemzeti hírügynökség feladatát alig féltucat pártkatona látná el. Egyszerűen kivitelezhetetlen! Ennyi ember nem tud egyszerre fotózni, külföldön lenni, és belföldi sajtótájékoztatókra, gátakra, településeken történt eseményekre rohangálni. Egyszerűen nem. Még akkor sem, ha történetesen a Fidesz nem rajong az MTI-ért. Akkor sem. De vegyük, amit vennünk kell. A javak mellett már a gondolkodás lehetőségét is próbáljuk elvenni, pontosabban ilyen hírek terjesztésével agyunkat pause funkcióba helyezni. A hírek józan felülvizsgálata mellett vegyük számításba, hogy pause gomb a magnókon van és a DVD lejátszókon. Gondolkodó emberen nincs, mert az a hírek mögé lát. Kíváncsian várom, mi lesz igaz ebből. Már ha lesz... Itt kívánom, hogy nekem legyen igazam, és mindez tényleg ne legyen igaz...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr391657623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása