Bandee blogja

"Nem látsz, baszdmeg?"- hülye autósok

2008. május 26. 17:11 - Névtelen betelefonáló

"Nem látsz, baszdmeg?"- hülye autósok

Ahogyan a címben is látszik, szó szerint idéztem. Mivel ez a közlekedés kultúrája című írásomban nem szerepel ilyen formában, úgy érzem ismételten szót kell ejteni róla. A már említett írás pedig szolgáljon forrásként.
Kijelölt gyalogátkelőhelyen ugyan meg kellene állni, és a gyalogost átengedni. Erre percekig várhatunk, de vannak úttesten rohangáló gyalogosok is. Balesetveszélyes, de arról később.

Ami most írásra késztetett az az, hogy szombat délután a parkolóból index és tolatásjelző használatával nem lehetett kiállni! Történt ugyanis, hogy a kiállást megkezdve akadályt észleltünk. 2 alkalommal is. Azt hittük, a járdaszegély. Erre a mögöttünk időközben megálló VW férfi tulajdonosától elhangzott az ominózus mondat, amiért az ő ajtajához a "mi autónk" hátulja hozzáért!
Mert ő ott megállt! Mint egy autóbusz a megállóban. Ha jól láttam az édesanyját vette fel a ház előtt. Mindez pedig nem tartotta vissza attól, hogy a MÁS anyjával üvöltsön egyet. Nem ártott volna lábközön rúgni az említett tulajdonost, de azt "lábközrúgó" járja meg, lásd a vétkes hatalmát.
Ezúton tájékoztatom a kedves autóst, hogy utascserét nem így bonyolítunk! Arrébb lehet állni, de egyébként sem a kijelölt buszmegállót próbálta meg eltorlaszolni valami tahó, csak szerettünk volna onnan távozni.

Másik a kiálló autót megelőzni szándékozó. Időnk nincs, meg se kell várni, elég rádudálni és kikerülni. Ha nem sikerül, az a hibás, aki ki akart állni a háza elől.
Egy ízben pedig azt hittem, a lámpa romlott el, pedig "csak" sokan hajtottak át a piroson az Árpád úton. Nem a lámpa volt a hibás...

Ha pedig baleset, érdemes megnézni a statisztikát. Többé-kevésbé változatlan, noha a fent leírt esetekből több koccanásos származhat. Azt hiszem, ebben a kategóriában fővárosunk vezet, az objektív felelősség jegyében pedig rendőr állhatna a Váci és az Árpád úton!!

Mint arról már írtam, a buszt a magát elitnek képzelő kategória "lassú szarnak" tartja, ezért is KELL megelőzni a főúton és nem szabad kiengedni a megállóból. Pedig a belföldi távolságibusz-balesetek megszámlálására elég a két kezünk. Tehát lassú szar ide vagy oda, valahogy nagynak és biztonságosnak tűnik lakott területen belül és kívül is. Nagyobb, mint egy felsőkategóriás autó. Ha pedig a tulajdonos igényt tart a járművére, figyeljen oda! Legközelebb ő is utazhat azon, bár lehet hogy az ilyen addig sem méltó rá, míg a "csodajárgányát" javítják/tuningolják.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr75488884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása