Bandee blogja

Akit nem engedtek be órára

2008. május 09. 15:56 - Névtelen betelefonáló

Akit nem engedtek be órára

Ma olyan óránk volt, ami még ebben a félévben egy sem. (Sikerült megszervezni, de erről majd később). Megkaptuk a 321-es termet. 9 helyett 10-re érkeztem, mivel  ma reggel  UBT vizsgálatra (gasztroenterológia) mentem. Ott leletet is adtak, tehát középiskolában ez önmagában felérne egy orvosi igazolással.
Megérkeztem és benyitottam. Ajtóban ülő csoporttársam közölzte, hogy tanári "utasítás", hogy több ember ne jöjjön be, mert nem fér el. Ezt a tanár is megerősítette, és kiküldött(!) az óráról. A KÖTELEZŐ tanóráról!
(Ez idáig senkinek nem jelentett gondot, tekintve azt is, hogy egy embernek amúgy is jóleső érzés ha többen is kívánsiak rá, még ha kötelező is. Tanszékvezetőnk ilyen esetekben maga adogatja ki a szabad székeket!)

Lementem a tanszéki titkárságra, közöltem, hogy kiküldtek és előzőleg láttam, hogy a nagyobb, szomszédos terem üres. Ott azt mondták nem küldhet ki és JOGOM VAN előadást hallatni. Tekintettel arra, hogy:
1. orvosnál voltam, a késés indkolt
2. kötelező órát hallgatni alapvetően JOG (és kötelesség)
3. költségtérítéses vagyok
4. a tanár ebben a félévben még nem tartott egyetlen órát sem (okok: Rövid válasz, hosszú válasz)

Visszatérve belefutottam "sorstársamba", aki meg sem kísérelte a bejutást, hallván hogy mi történt. Szünetben bementünk, és szóvá tettük, hogy a szomszédos 319-es terem szabad, átmehetnénk, valamint én tájékoztattam a tanerőt arról (kézben tartva a leletet), hogy orvosnál jártam, tehát OKOM volt később érkezni. Ezt kéjesen, egy amolyan "így jártál" mosollyal nyugtázta.

Átmentünk a másik terembe. 4-en fiúk beültünk leghátra. Meglátott minket, és tudva azt, hogy 2-en már előzőleg reklamáltunk, DIREKT előreültette a 4fős társaságot. Feltételezte, hogy ez a keménymag. Na, itt sem lett nyugtom, ugyanis szűkös helyem elfoglalásakor mondta, hogy épp rossz helyre ülök, mert beszéd közben esetleg leköpköd. Azt értem, ha valaki szó szerint folyékonyan beszél, de hozzáteszem, hogy végig a tanári asztal másik oldalán tartózkodott, tehát nem köpött le egy hallgatót sem.

A következő áldozat a "fiatalmeber ott hátul". Őt is kiküldte, mert szerinte zavarta az órát. Ami jelen esetben szerintem egyáltalán nem állt fenn. Az eset után 5 perccel az éppen akuális lomtalanítás hangjait hallottuk. Azt vetettük fel (a nemlétező keménymag), hogy társunk így áll bosszút. Tör-zúz az udvaron. (Amúgy lomokat dobáltak ki a konténerekbe).
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr3461523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shenk 2008.05.13. 21:51:08

Tipikus fapina tanár. Amennyiben nőnemű:) Nálunk szerencsére nincsenek ilyenek. Vagy unalmas, vagy érdekes, de mindenki normális. Egyébként elismerésem amiatt, hogy törted magad azon, hogy bejuthass:) Ritka dolog.
süti beállítások módosítása