Bandee blogja

Rövid válasz, hosszú válasz

2008. május 09. 16:53 - Névtelen betelefonáló

Rövid válasz, hosszú válasz

Előzőekben arról írtam, hogy kötelező nem engedtek be órára. Azt a történetet itt folytatom.
Szünet következett, majd katalógus. Na, itt ejtek pár szót a tanár úr "hátteréről".
1. Tömbösített óraként hirdették meg, ami ráadásul szeminárium, tehát május 16-ig jegyet kell rá adni.
2. Óra több alkalommal sem volt, a beígért időpontok elmaradtak.
3. A tanszék nem tudta rendesen utolérni, mert 2 e-mail címet adott meg, telefont NEM. (Mobilja az óra folyamán végig ott volt az asztalon, tehát rendelkezik vele.)
4. Saját KÖTELEZŐ órájáról hallgatókat zár(na) ki, majd jelenléti ívet írat. Mindezt egy héttel a szorgalmi időszak lezárulta előtt.

A jelenlétire rá lehetett írni azoknak a nevét, akik hazamentek vagy el kellett menniük, de bent voltak az órán. Az órára akkor be nem engedettek esetében ha hazamennek NINCS feliratkozási lehetőség, hiszen nem jelentek meg! Nem, mert nem jutottak be!! Mégis ezt hogyan?
Úgy, hogy aki nem volt az órán, az majd írjon az órai anyagból jövő héten, aki pedig ott volt, az beadandózzon. Erre az egyik verzió alant olvasható.

Az óra folyamán érdeklődtünk a számonkérésről is. Elmondta talán e percig sem teljesen világos formáját. Meg még merőben sajátos értékrendjét is megismertük. (Igény szerint szívesen kifejtem.) Szóval az egyik fajta beadandó úgy nézne ki, hogy több szociálpszichológiai könyvet átnézve arra kéne rájönnünk, hogy ugyanaz, és markáns különbség nincs köztük egy idő után. De ahhoz meg kell ismerni legalább kettőt, hogy ezt kijelenthessük.

Erre egyik csoporttársam, J, felvetette, hogy erre jelen formában nincs időnk,valamint 1 hét múlva mkár jegyet kell adni. (A következő tömbösített óraadagban, tehát nyilvánvaló, hogy nem tartanak meg belőle nekünk 12-14 órát).
A rövid válasz az volt, hogy "nem az én problémám".
A hosszú: ön azt hiszi, (mire föl a kérdés?) hogy nem mondták még ezt nekem? Még év elején is ezzel jöttek, mikor 1 órát sem tartottam még meg! stb.
A probléma itt annyi volt, hogy a felvetés KULTURÁLTAN hangzott el, tehát etikai akadálya nem lehetett.

Időhiányra a válasz pedig a következő volt.
1. Nem kaptunk termet. (Pénteken ezt nem olyan nehéz szerezni egy egyetemen.)
2. A tanszék nem közölte, mikor van az óra. (De. Pénteken, töbösítve. Utóbbit talán maga a tanár úr akarta.)
Véleményem szerint az oktató azzal az intézménnyel, melyben tanít, LEGALÁBB heti kapcsolatban kell álljon. Tehát erre lett volna 12(!) hete, hogy megmondja hánykor, és mely alkalmakkor kíván tömbösíteni, akkorra van-e terem, és ha igen, hol. Egy tanárnak meg kell tudnia hova mehet, ha pedig nem, hát keresnie kell termet.

Az órán párszor elhangzott, hogy nekünk van annyi jártasságunk, tehát elég akár csak így utalgatni is. Ajánlom mindenki figyelmébe a Neptun tantárgyleírását, abban biztosan nem utalás, hanem tanmenet szerepel. Aki nem tudja, hogy mi az a Neptun vagy ETR, annak én is csak utalok rá, hogy Egységes Tanulmányi Rendszer, és bárki egyetemista/főiskolás gépén láthatta már.
Utalhatnék én is az Unitra ZK120-as orsós magnó és a Vörös Szikra belsejére és annak összehasonlítására, de tudom, hogy sokan még ilyen magnókat sem láttak, nem hogy még  belülről. Tehát érdemes azt figyelembe venni, hogy a bevezetés szinten tanultunk valamiről még nem jártasság!

UPDATE: utóbb kiderült, hogy ezt, mint beadandóalternatívát elvetette a tanár. Maradt a vázlatos felelet/dolgozatterv beadása (kb 1 oldal). Ettől függetlenül mai kijelentése megerősíti fenti, a magnószereléssel párhuzamba vont álláspontomat!
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr72461594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.09. 17:32:41

Bandee!
nagyon jól alalukl a blogod, gyakrabban vissza fogok járni (és kommentelni)!

hagymaszagupuki 2008.05.12. 21:53:32

ez melyik egyetem és milyen óra? :)
nagyon érdekelne.
süti beállítások módosítása