Bandee blogja

Nem koztam vissza!

2008. április 24. 21:03 - Névtelen betelefonáló

"Nem koztam vissza!" -avagy elszólások felsőfokon

Először értetlenül néztem az újságra, majd pedig megállapítottam, hogy igen durva korrekciós hiba ilyet a címben hagyni.
Mit akarhatott ez jelenteni? > Nem visszakoztam? Nem hoztam vissza? (a vizitdíjat - a szerk)
Kinyitva az újságot magyarázatot kaptam eme remek címre. Bizony nem elírás, leköszönő eü. miniszterünk mondta! Méghozzá tévében, amikor azt kérdezték tőle, visszakozott-e amikor saját pártja ajánlotta fel a felmondását.
"Politikusoknál nem látok romlást nyelvhasználat szempontjából, az idézett H. Á-féle megnyilvánulás 20 évvel ezelőtt is tapasztalható volt."
  Dr. Németh Erzsébet - Helyi Téma

Szarvas László jónéhány évvel ezelőtt a Rex felügyelő után a következőket mondta, szó szerint. "Ez kurva jó, még van fél perc" Majd jó estét kívánt, nem tudván, hogy már adásban van. Mint stúdiós órán is részt vevő egyetemista kérdezem: nincsen ott piros lámpa??

Nézzük tovább: az idei népszavazás estéjén a "madaras párt" ügyvivője így nyilatkozott: Nem azt mondták F..i, hanem azt, hogy menj a picsába!"
Ezt próbálta mindenféleképpen magyarázni: hol tagadta, hol pedig a nagy izgalomra fogta, de maga a pártelnök is majdnem vigyorogva kért elnézést, már ha lehet ezért érdemben. Ugyan már... Méghogy nem romlik a nyelvhasználat!
Védelmében kell elmondjam, hogy nem tudta, hogy őt éppen fölveszik. Ha éppen a trónon ült volna, akkor ezt teljesen aláírom, ahhoz valóban senkinek semmi köze.
Megkérdezték tőle, ivott-e. Persze nem így. Na, nem árulta el. Megtették helyette a felvételek. Pártelnöke kezében egy korsó félig megivott sör volt. Semmi baj, de nem kell letagadni. Ha már a miniszterelnök a blogjában futásról és kutyasétáltatásról ír, akkor egy sört - ha H.G. is ivott - nem lehet felvállalni?

Nem baj, a tévések ennél is jobbak! Nézzük csak meg a Heti Hetest, vagy magát Fábryt! Az a jó, ha valaki cifrát mond, mert azzal szól nagyot, és tartja ott a nézőt - mondja a szakértő. Sőt! Úgy tartják szebbik felén a nézőt, ha mondat végén nem viszik le a hangsúlyt! (Nem járt senki beszédtechnika órára?) Ja hogy a pénz... Pénzért bármit. Szarvashibát is.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr86440904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása