Bandee blogja

szerelési események, "felújítás"

2008. február 21. 18:36 - Névtelen betelefonáló

Szerelési események, "felújítás" és a jó magángyűjtemény

Napi szemet szúró eseményeink mellett azért meg kell emlékezni arról, hol is tart az egyébként jelen lévő szerelési hobbim.
> A Tescos vásárlás óta vezetékek hete van. Egyszerű, kapcsolós vagy anélküli földeletlen zsinóroké, olyan, mint a kislámpáé vagy a rádióé.
Ezekből rendeztem "felújítást" a Tescoban vett karácsonyi díszek levágott zsinórjaival.
Vannak ugyanis mondhatni műhelylámpáim. Amik bárhol, bármikor felhasználhatók. Normál és vékony foglalat (érdeklődők kedvéért E27 és E14). Na, ezek kapták meg az új vezetékeket. Egyik egy csíptethető kislámpa, másik egy deszka(!)lapra szerelt, eredetileg 4-esből lebontott, 2"személyes" lámpa. Mindkettő majd 30 éves. Kontrasztos azokkal a szép, fehér, gyárilag szerelt kapcsolós 1,5 méteres zsinórokkal. Viszont igényes és szép. A karbantartás látható. Ezen régi foglalatok többségét 2002-2003-ban használtam fel újra, többet toldott és eltérő színű vezetékekkel, kapcsolókkal. Hátrányuk az volt, hogy nem lehetett mindig mindenhova felhasználni őket, habár a vezetékhosszúság azért sosem jelentett gondot. De a villásdugó igen. Sok földelt, inkább másra használható villásdugót vett el a használatból, amik, amint lehet, hamarosan hosszabbítókra kerülnek föl.

Egyszóval több lámpa újult így meg. Ez ötletet adott arra, h vannak nekem majd 2 méteres kapcsoló nélküli zsinórjaim is. A leszerelt kapcsolók ezekre kerülnek majd át, lehetőleg színben is összehangolva. Kettő biztosan átkerül, adva ezzel lámpába köthető kapcsolós vezetéket. Ennek haszna lesz a telken, ahol még kapcsoló nélküli(!) lámpák is vannak, mert oda már nem jutott. Nem beszélve a toldott vezetékekről, amik - ha van elegendő hosszabbító - csak ritkán kellenek majd.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr43348793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása