Bandee blogja

Őszinte reklám

2012. május 01. 21:09 - Névtelen betelefonáló

„Ne stoppolj, shop-olj! – szól az egyik legújabb reklám szlogenje. Végre egy frappáns szöveg, amiből hiányzik a tenyérbemászó stílus, mentes mindenféle szexuális asszociációtól, és az akciókat sem idegesítő hanghordozással sorolja fel az a bizonyos női reklámhang.

A vásárláshoz ingyen és jó parkolási lehetőséget is kínálnak, hogy könnyű legyen hazavinni a sok árut, ami tömegközlekedéssel már sokkal kevésbé komfortosan kivitelezhető mutatvány. Eddig a méltatás. > Sajnos vagy szerencsére (azaz pozitívuma vagy negatívuma, ezt döntsék el Önök) ez a reklám legalább őszinte volt, mert kimondta azt, amiről a fogyasztói társadalom szól: ne javíts! Semmit. Mert nem éri meg. Kapsz helyette újat, csak győzd hazavinni. (Erre van a kocsi, ha mégis van a közelben buszmegálló, legyen külön öröm.)

Én, aki maga is „stoppol” természetesen rögtön felfedeztem ezt az üzenetet is. Mint az sok más írásomból is kiderülhetett már, rádiókat gyűjtök, aminek mondhatni természetes velejárója, hogy javítom is azokat. Sőt a „stoppolási tudásom” nem merül ki néhány híradástechnikai eszköz életre keltésében. Tény, hogy zoknit nem varrok, és videoszalagot sem ragasztok, sőt VHS-t sem másolok, azonban nem okoz gondot elemet cserélni egy karórában, kitisztítani a mosogató vagy a mosdókagyló eldugult szifonját, és a kapcsolók, konnektorok cseréje, visszakötése sem okoz problémát, bár hozzáértők szerint ezeket leírni nem dicsőség, majd’ minden férfi meg tudja csinálni.

Mégis, én javítok. Azt látni, ahogyan egy magnó újból tökéletesen működik, vagy ahogy egy óra elindul, esetleg a kontakt spray-vel kitakarított, reménytelennek látszó távirányítóval újból be lehet kapcsolni a tévét, (és a használója örül neki), igenis pozitív élmény. Sőt, az olcsón kapható számítógépes optikai egereket is úgy tervezték, hogy majd valamelyik bevásárlóudvarban pótoljuk őket., Mégis úgy voltam vele, hogyha a görgetősávnál lévő érintkezőkhöz egy kis kontakt tisztítót fújok, az még sokáig egér marad, nem kell kidobni, ha amúgy más okból használhatatlanná nem válik.

És hogy önreklámmal ne untassam tovább az olvasót, elárulom: a minap én is voltam „shoppolni”. Hatszáz forintért vettem egy öt darabos csavarhúzókészletet, hogy legyen mivel „stoppolni”. Mert mindig van mit.

201205011401_1.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr244483009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása