Bandee blogja

Halottak Chartája

2010. október 28. 17:17 - Névtelen betelefonáló

 

Tüntetést szervez a demokrácia védelmében jövő hét keddre (november 2-ára, azaz halottak napjára) a Gyurcsány Ferenc támogatását élvező Magyar Demokratikus Charta is, tiltakozásul „az Alkotmánybíróságot ért otromba kormányzati támadás” ellen. (index.hu)

Az „eredeti” párttüntetés november 27-én lesz, de erről majd később.

Jól olvasták. Akik eddig a politika utcára cipelésével vádolták a kormánypártot, most követik azt a gyakorlatot, ami ellen minden lehetséges módon tiltakoztak. Szóval mégsem olyan ördögtől való dolog ez. Lehet, hogy ismét künönbuszokkal jönnek majd, már amennyiben a nyugdíjas célközönségüket el tudják csalogatni elhunyt szeretteik sírjától vagy fogyatkozó számú dogozó híveik igazoltan hiányozhatnak a munkából. Igaz, a hivatalos piros betűs Mindenszentek az november 1-jére esik, de legjobb ismereteim szerint a halottak napja, amikor saját elhunyt szeretteinkre emlékezünk, az bizony 2-án van. Aznap pedig a Charta is megemlékezik szeretett önmagáról és maréknyi támogatóiról. Ha nagyon szélsőségesen és radikálisan akarok fogalmazni, megemlékezik saját halotti mivoltáról. Szimbolikus dátum ez.

Országos tömegdemonstrációt tart a kormány eddigi tevékenysége ellen november 27-én az MSZP, jelentette be a pártelnök csütörtökön. … a rendezvény egyben évértékelő is lesz, amelyet a következő években is megtartanak majd. (index.hu)

Én pedig a híres-neves őszödi beszéd évfordulójáról, mint az utódpárt országhoz való viszonyáról és értékeléséről emlékezem meg minden esztendőben. Minden év május 26-án meghallgatom, vagy legalábbis beleolvasok a trágárságokkal tarkított szónoklat szövegébe, csakhogy tudatosítsam magamban, mekkora kincs az őszinteség, és emlékezzek rá, milyen távol állok a szegfű politikájától.

Már nem tilos az utcán lenni. Ha nem az lenne kormányon, aki, sem a „vörös növény” sem a belőle kinőtt chartája nem tudna tüntetni. Igaz, akkor szerintük nem is lenne miért. Mert ugyebár a maguk ellen való tüntetést nem hagyták.

Szóval kivonulnak. „A rendezvényre - amelyen a pártpolitikusok mellett civilek is felszólalnak majd - több ezer embert várnak.” Több ezret. Emlékezzenek csak 2006. április 2-ára. Jóval több, mint százezren mentek ki, és nem a politikusok, hanem a civilek szerveztek különbuszt, saját költségen, összefogással. Nem véletlenül volt tilos légi felvételt készíteni, mert még a nép megtudta volna, mennyien is vannak az utcán.

Több ezer ember: hol voltak, hol vannak a párthű szimpatizánsok? Ha tényleg olyan sokan vannak, vajon szavazáskor hol maradtak? Aki most ősszel nem ment el, a hallgatás beleegyezés alapon áldását adta a kormány munkájára. Ugyanúgy, mint az előző években. Ugyanis aki nem megy voksolni, mindig az aktuális kormányzat munkáját hagyja jóvá távolmaradásával. Most sem történt másként. Ajánlom ezt figyelmébe minden orbánfóbiásnak.

Kíváncsi leszek a számokra. Gondolom minimum tízezrekről lehet majd olvasni. Csak egy a bökkenő. Voltam nagygyűlésen és békés, valódi tüntetésen is, valamint rendszeresen olvasok újságot. Így én tudni fogom, mennyi az annyi. Remélem a legnagyobb ellenzéki párt is megtudja. Csak nehogy túl sok szék maradjon üresen. Az ugyanis nagyon feltűnő…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr822405844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása