Bandee blogja

Kibaszott jól (nem) csinálni

2010. február 10. 18:48 - Névtelen betelefonáló

Magnószerelés közben, még vasárnap jutott eszembe az alábbi mondat, a maga kendőzetlen trágárságával együtt: >„írok majd kibaszott jó könyveket a magyar baloldalról”. Talán úgy sejlett fel a majd négy éves beszéd eme töredéke, hogy épp kétkazettás magnóval volt dolgom, és ott ugyebár baloldalra és jobboldalra is lehet kazettát helyezni. Szokásommal ellentétben nem ígérem, hogy nem fogok trágárságot írni, hiszen idézek az ország bloggerétől.

Persze azóta megint eltelt pár nap, és ez alatt a pár nap alatt azt mondták O.V.-ra, hogy gyáva, amiért nem akar vitázni. Én meg azt mondom, gyávázás helyett megírhatnák végre azokat a „kibaszott jó könyveket” ott a magyar baloldalon. Hátha az jobban megy, mint a vita. És a 2006. április 5-iki alkalom után nekem se lenne kedvem vitatkozni. Mert annak szabályai vannak, amit egyesek nem tartottak be. Aki már elfelejtette, az sürgősen kérje kölcsön a Gyurcsány-Orbán vita tévéfelvételét, mindjárt megérti, miért javaslom a balosoknak inkább a könyvírást.

Mert olyan szókimondóak. Ahogy legutóbbi plakátjuk is hirdeti ott az Árpád hídi buszpályaudvarnál. Kimondhatnának szavakat, sőt mondatokat is. A magyar baloldalról. Kérdésekről. Nem orbánfikázó blog, hanem „kibaszott jó könyv” formájában. Megkérdezhetném, miért hazudták végig az utolsó másfél két évet. (És az utána következőket.) Kérem, írják le, ki és miért hazudott. Azért, hogy hír lehessen belőle. Hogy megtudjuk, ki, mit, hol, mikor, miért, és hogyan csinált. Érdekelne. Már csak azért is mert „kibaszott jónak” ígérte „valaki” abban a híres beszédben ott Balatonőszödön, ahol én még sohasem nyaraltam.

Kíváncsi vagyok arra is, mi történt a BKV-nál. Nem vaktában, a megutált elvtársakat elő-előrángatva, vezetőszíjon látványosan elvontatva, hanem úgy igazán. Ki, mit, hol, mikor, miért, hogyan. Mert ez lenne igazi válasz egy „kibaszott jó” könyvben. Őszödön pedig könyvekről volt szó. Így, többesszámban.

Érdekel a MÁV is. Felettébb furcsának találom, hogy bezártak és szüneteltetésre ítéltek jó pár szárnyvonalat, és semmit nem javult a szolgáltatás színvonala! Kérem, „kibaszott jó” magyarázatot adjanak arra is, hogy miért kellett felszedni a kihúzóvágányokat, és eltüntetni a fénysorompókat és eladni a bakterházakat, ha „csak” szünetel a közlekedés. Ha jók a sínek, működtek a sorompók, miért nem használták fel mint használt alkatrészt, hogy szakaszonként cseréljék a sínszálakat, a nem működő fénysorompók helyére használt, de mégis használhatót tegyenek? Nyilván van valami nem mondom ki milyen egyszerű magyarázata. Egy biztos, a szolgáltatás színvonala a jegyárak növekedésével sem nőtt. Ahogy a BKV-nál sem. Kérem, a „tömegközlekedős” könyvek mellé egy egy szabadjegyet vagy bérletet is mellékelni szíveskedjenek, felhasználom, ígérem. Szabadjeggyel még a vonat WC-t is igénybe veszem, ne mondják, hogy kihasználatlanok a szerelvények.

Kérdezem továbbá, egy becsületes pártnak (ahogyan az új miniszterelnök-jelölt a szegfűt definiálta) miért volt szüksége trükkök százaira? Száz lépés helyett száz trükkre vagyok kíváncsi! Egyelőre ennyi is megteszi, de az kibaszott izgalmas legyen ám, hogy a matekot csak középiskolában látott olvasók is értsék! Egyáltalán mi az, hogy egy becsületes pártban nem kell tudni a trükkökről? Valaki ott nem becsületes. Tudjuk meg végre, ki az, kik azok! És arról is informálódjunk, kik tűrik egy becsületes párt soraiban a trükközőket.

Mindenki a maga tollával ékeskedjék - szólhatna a jótanács. Ehelyett valami napfogyatkozásszerű plakáton arról olvashattunk, hogy mit csinálna a Fidesz a nyugdíjakkal. (Ott van a dobogós tévhírek című bejegyzésemben.) Arról, hogy mi zajlik és zajlott a szegfű levelei alatt, „kibaszott jó könyveket” még a mai napig nem olvastam, pedig 2006. május 26-a óta (figyelik, milyen emlékezetes dátum?) eltelt egy kis idő, és már a kampányidőszak folyik.
Én pedig várom a „kibaszottnál kibaszott jobb” ajánlókat. Mert ilyen dedikáció után, ha ilyen jónak definiálnak valamit, nagy kedvem támadna elolvasni azt.

Ígérem, a héten is fogok majd magnót szerelni, mert ha időközben születne egy „kibaszott jó” alkotás, szükség lesz majd a jobboldali publicisztikára is. Addig viszont tessenek „kibaszott jókat” írni, én pedig legalább ennyire magas fokon űzöm majd a hobbimat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr381747208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása