Bandee blogja

egy kis politika

2008. február 04. 19:29 - Névtelen betelefonáló

 Az SZDSZ tudatos félrevezetése. Fidesz=msz(m)p szocializmus

Ez egy érdekes felvetés.Már önmagában is kifejtést kíván. Először is a téma apropója az Árpád hídnál megpillantott reklámplakát.
Ezen ugyanis narancssárga háttérrel állt az hogy nemet mondhatsz a szocilaizmusra. Jelen esetben tehát a Fideszre, vörös csillaggal. Fidesz=szocializmus=tb és no tandíj. Akkor hogy is van ez?

A narancsszín köztudomásúlag a Fideszé. Mire miondhatok nemet? Hiszen én akkor mondok nemet, ha ifgennel szavazok. Hiszen az a kérdés: megakadályozod a rombolást? Megtartod ami jó (volt)? IGEN, megtartom. Én rátok ezáltal szavazok nemmel, liberálisok!
Népszavazást TÖBB,mint 200ezer ember kvázi kért ezekről a kérdésekről, alkotmányosan. Sem kampányt, sem ellenkampányt NEM kértünk! Szavazni szeretnénk, beleszólni a jövőnkbe.
Vörös csillag: A Fidesz, mint szocializmus? Hogyan? Az MSZP utódpárt, ezt mindenki tudja. Akkor a koalíciós partner gyökereire is nemet mondok! Ha pedig a Fidesz baloldali gazdaságpolitikát hirdet, miért az ellentmondás? Hiszen az SZDSZ baloldali párt. Miért zárkózna el a politika egyes baloldali részleteitől?

Úgy látszik a liberalizmus ezzel beleköt egy másik utópisztikus eszmébe, a szocializmusba is. De valójában arra asszciál, hogy te, mint választópolgár úgy is érted: visszakapod az "átkost" ha igennel mersz szavazni. Tehát a plakát ezt kérdezi: Kérsz átkost? Felelj nemmel és szabad ember maradsz. Szabad, ettől biztosan. De a fizetésemtől, munkahelyemtől, iskolámtól, kórháztól, önkormányzattól, politikától ugyan nem szabadulok.
(Megtehetem, hiszen "el lehet menni".)Viszont ha maradok, az marad. Hogy én mi leszek/maradok? Oldjam meg magam. Pénzért bármit. Az meg nekem úgyis van. Ezért "rendezkedhetek" is akár.Tegyem, hiszen két legyet ütök egy csapásra.

Egyrészt merj nemet mondani, ítéljen el nyugodtan a társadalom! Merj merész lenni, menj szembe nyugodtan a saját érdekeddel! Fizess! Azért diploma is terem. Sőt ezüstasztalon veszik ki a vakbeledet! Szabad ember vagy, megteheted,akár lehetsz a saját ellenséged! - mondja nekem a plakát. Valódi liberális szemlélet.
Másrészt ezzel a Fidesznek teszel keresztbe, nem(csak) magadnak! ez is a cél. Lehet hogy te magad akasz szavazni, és a Fidesz támogat,sőt ő  "intézte el", hogy te, választópolgár megtehesd, lehet. Ha kellm és úgy érzed, rúgj a segítődbe nyugodtan, verd vissza, mert a társadlami szolidaritás, a tandíjmentesség egyenlő a szocializmussal! De mi akkor abban élünk! Ha ez az IGAZI szocializmus, akkor én elkötelezett híve vagyok! Az "eredeti" eszme ősatyjai meg aztán nem is léteztek. Az nem az. Az más. Meg kell tagadni. Ez a valódi: FÚÚJ.

Ebben a "nemes", "igaz ügyért" folytatott harcban van egy bökkenő: az MSZP pontosan ennek a már említett és NEM a reklám analógiájára kifejtett átkosnak az utódpártja!
(Hanem az eredetié, amit ugye ők bátran tagadnak. Élükön a pártelnök-botrányhőssel, Öszöd bajnokával!)

Elsőre azt is hihetnénk, hogy maga az MSZP ágál saját maga és múltja ellen, hiszen vörös színt is látunk a reklámon. De aztán gyáván, alattomosan ott virít a jobb alsó sarokban kéken a rabmadarak jelképe: igen, mi csináltuk. Mi szóltunk. Nem a nagy partner! Mi! A kicsik!
Végül a kérdés: az igen a nem a nem meg az igen? Vagy most akkor mire is szavazok, kedves SZDSZ?
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr30325335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZBR 2008.02.17. 00:57:53

Előljáróban annyit, hogy a buta politikai propagandánál, kampányoknál csak a mosópor, fogkrém, stb. reklámokat utálom. De ez pusztán mennyiségi okok miatt van így. Mosóporból még mindig többet akarnánk rám sózni, mint politkából.

A lényeghez:
"TÖBB,mint 200ezer ember kvázi kért ezekről a kérdésekről, alkotmányosan. Sem kampányt, sem ellenkampányt NEM kértünk!"

Nos. Nem kell nagy lényeglátónak lenni, hogy tudja az ember, hogy 200 000 aláírás összegyűjtéséhez kell néhány dolog. Pénz, kampány, stb. Ráadásul ez a népszavazás nem egy alulról jövő, 100%-ig civil kezdeményezés volt, hanem egy párté. Mi ez, ha nem kampány? Szerintem az emberek ebben a kérdésben pártpolitikai preferenciák alapján fognak dönteni, akár tetszik, akár nem :(.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.02.18. 10:50:32

Kedves ZBR!
A többi reklánról a napokban születik majd írás, mert némelyik igencsak zavaró. Már írtam egy felettébb idegesítő reklámról.
A szavazást a Fidesz kezdeményezte, elég régen. De a civilek önként adták aláírásukat ehhez, kényszerítve nem voltak. Az írt alá, aki úgy gondolta, bárhova teszi is az x-et.
A kettős állampolgárságról szóló szavazásra igaz az utolsó mondatod: abból valóban politikát csináltak. Nem tudom, ebből is az lesz-e várjuk meg a végeredményt.
süti beállítások módosítása