Bandee blogja

Sólámpa és áramszünet, MK magnó és egy új év kezdete

2009. január 04. 22:35 - Névtelen betelefonáló

Sólámpa és áramszünet, MK magnó és egy új év kezdete

Így új év elején a szerző néhány személyes jelenete az óévből:>

folytatva tavalyi jó szokásunkat, idén is felhívtuk egyedül élő telekszomszédunkat.

Karácsonyi ajándékaim között szerepelt egy sólámpa is. Mivel elszívja az elektroszmogot a szobából, valamint praktikus és szépen világít, megörültem neki. Rögtön kicsomagoltam. "Természetesen" megnyaltam, valódi-e. Valódi. Az is, amit üzembe helyezés után 5 perccel "produkált": teljes áramszüet. Leverte a biztosítékot. Az égő égett ki benne, ez okozta a hibát. Kipróbáltuk a másik két más családtagnak adott lámpát is, egyik sem égett ki... Szenteste óta tudom, milyen égő való egy sólámpába... (Ettől függetlenül ma a helyén van és naponta használom).

Szintén szenteste történt, hogy hivatalosan is átvehettem BRG MK 29-es magnómat, melyet azelőtt 2 nappal vettünk egy internetes piactéren 1000Ft-ért. Persze 23-án már megjavítottam, hogy az átadás apján megszólalhasson. Utóbbi műveletbe egy kis kontakthiba meg nyávogás csúszott, de ma ennek semmi nyoma. (A két készülékről az elhelyezett linkeken fotó is megtekinthető.)
Volt viszont itthon egy MK 29-es magnó - jobb híján alkatrésznek, mert másik mintadarab hiányában nem sikerült visszaalakítani Commodore 64-es adatmagnóból. Ezt a készüléket 2007 őszén szereztem. Javítása egészen december 25-éig váratott magára, amikor "új" társával együtt megszólalhatott. Persze a sebességproblémák nem felejtettek el előjönni. Ez utóbbi darabban cserélni kéne a beállításért felelős potmétert. Az eset érdekessége, hogy első magnó, egy BRG MK 3000-es volt, ami pontosan ugyanolyan, mint az MK 29, csak egy évvel később jelent meg, és nem "Juno", hanem "Waltham" van ráírva. (Hozzáteszem ezidőtájt kezdték a Magna cégtől vásárloni a Polimer kazettába való szalagokat is. A Magnósok Évkönyve csak 1985-ös kiadásában foglalkozik a legújabb MK magnóval.) Néhány extra szolgáltatás, mely a magnót korszerűvé tette: hangszínszabályzó, FULL AUTO STOP (teljes szalagvégkapcsoló), 3 jegyű szalaghossz-számláló, krómdioxid kazetta lejátszási lehetőség, NiCd akjumulátorok töltése hálózati üzemmódban.

Az óév búcsúztatása pedig egy beszélgetős, ivós, jó hangulatú házibuliban történt. Néhány sör után megkóstoltam a boros pezsgőt, de a napot - 3.15-kor - boroskólával fejeztem be. Persze a reggeli fejfájás nem maradt el...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr53857940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása