Bandee blogja

Fiktív Magyarország

2008. április 07. 23:24 - Névtelen betelefonáló

Fiktív Magyarország

 

Túl egy BKV sztrájkon (amiről úgy gondolom saját érdekemben is történt, mivel a járatritkítás nem érdekem) úgy gondolom, nem mehetünk el fiktív valóságunk építése mellett. Azt hiszem az "Új hirdetéseinket" nem kell bemutatnom.
(Azóta a kislányról is jó ideje tudjuk, hogy hol él. A való világban, 2007-ben. Azóta 2008-at írunk, történt a tavasszal 1-2 "dolog", és más a reklám is.)

Számomra talán a legellentmondásosabb az iskolafelújításról szóló mondat volt. > Megdöbbenve kiáltottam fel: "De hát bezárták őket!!". Legalábbis lasszóval fogják a diákokat, mert bizony bezárás fenyegeti pont azokat az intézményeket, amiket fel kéne újítani.
Mondhatnánk, van a digitális tábla. Igen, de van ahol nincs központ fűtés... Azt hiszem nem kell rangsort állítanom, logikusan melyik mi után következik.

Viszont nem (csak) erről az oldaláról szeretném megközelíteni.
Van ugyebár a hírérték fogalma, aminek megértése a logaritmus ismeretét is maga után vonja. (Mivel azonban én is majd 3 éve tanultam, valamint más szakirányba orientálódom, ezért a képlet bemutatásától és levezetésétől itt eltekintenék.) Annyit azonban matematikai ismeretek nélkül is mondhatunk, hogy új értéket hordoz. Amit láthatunk, hiszen azt közvetítik felénk. Vagy mégsem?
Lehet hogy már a valóságban is van, de vadászni kell, mint a kitenyésztett fehér hollót.

Mikor a létező valóság láthatóan rossz (nézzünk körül a számlák között, vagy figyeljük csak az eseméyndús közéletet), jelen van, jelen tartjuk a jó és kellemes fiktívet.
Maga a cél, amit hirdetnek, nemes volna. De ugyebár nem "mindenkinek", és nem "mindenkitől". Ezt maguk a megálmodók is éreztetik már azzal is, hogy hirdetik.
Fordított arányosságban jelenik meg a látható rossz és a nem látható jó. Legalábbis mi itt "gyakorlatban" ezt látjuk.

Újabban van már olyan is, hogy "lexikon". Ez eddig nem lenne rossz, hiszen aki sosem hallott hulladék-feldolgozó üzemről, senki nem szólja meg érte, ha esetleg a TV-ből értesül róla kb 2 percben, mi is az.
Az ismertetőt azonban fiktív valóságunk programja támogatja. Talán pont ezt mutatja be, nem fiktíven, ugyebár a lexikont az ember mégiscsak hiteles forrásnak gondolja. Ez volna a hulladékfeldolgozó. Ilyen is van, meg illegális szeméthegyek is.

Miközben ezeket a képsorokat nézzük, gondoljunk arra, hogy való életünk ma éppen másról szól, és ne dőljünk be egy rejtett "jövőképmentésnek" a későbbi "döntéseinkre" nézve.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr34416105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása