Bandee blogja

épp ideje-mit jelent az átalakítás?

2007. december 09. 15:13 - Névtelen betelefonáló

Igaz, már jópár napja nem írtam, ezért a cím.
Hasznosnak indult Sokol-átalakításomból kihagytam egy fontos információt: történetesen mit is jelent az a kilógó kábeldarab. Először azt a rádió hátlapján ált a szellőzőrácson át bele kell dugni a szétszedett készülékbe. De forrasztópákával ki is lehet melegíteni 1 ponton a hátlapon, h a vezeték beférjen.
Eredetileg ezt úgy lehet megcsinálni, hogy a telep (elemek) pozitív vagy (negatív?) végéhez a már lecsupaszított és bal meg jobb füles azonos (negatv-negatív), ill pozitív-pozitív (ált.piros) színű vezetékét összesodorjuk, a két pólusbó az egyiket tetszőlegesen az elembemenethez érintjük, majd a másikkal pedig megkeressük a hullámsávváltó kapcsolónál a közép-hosszú-vagy rövidhullámot, amelyikre kötni szeretnénk. (Nem az URH-ra, hisz kedvenc adóink ott foghatók!) Miután ez megvan ez kb 4 próbálkozás, teljesen ártalmatlan, a fent nevezett sávok egyikén (még a zúgással egyszerre) megszólal a zene, amit hallani szeretnénk. Hangereje szabályozható, nagyjából akkora lesz a max hangereje, mint a rádiónak egyébként. Ekkor érdemes KH/HH esetén elvágni a beépített ún. ferrit-antennát, így a például a kossuth rádió sem "alkalmatlankodik" bele többé kedvenc előadónk zeneszámába.
A megtalált helyekre oda kell forrasztani a 2 pólust, és készen van. Össze lehet szerelni.
Ezt el lehet "játszani" a rádió-magnőknál is. Hangsúlyozom, ez MONO hangzást eredményez. Ettől, de nem a készüléktől függetlenül még magnóra fel is lehet venni, de ez az mp3 korában már igazán utolsó szempont.
Az ára viszont nem: elég hozzá egy legolcsóbb működő fülhallgató vezetéke me gegy kis szakértelem, és kész az erősítős hangszóró.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr8257945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása