Bandee blogja

Cikksorozat

2008. június 29. 22:48 - Névtelen betelefonáló

Cikksorozat

Úgy döntöttem, összegyűjtöm a Közlekedés kultúrája sorozat írásait. Itt lesznek belinkelve, sorra véve az egyes közlekedési alternatívákat.

> Legelső írás február 26-án keletkezett, felemelve szavamat az autós közlekedés morálja ellen. Ezt külső megfigyelőként (utasként) írtam, és a tervezett kritikával ellentétben tényfeltáóra sikerült. Íme

Ha pedig egyéni közlekedés, akkor célszerű volt írni a tömegközlekedésről is. Itt résztvevő megfigyelő, majd' minden napos "felhasználó" vagyok.
Az utazási szokásokat tárgyaltam az első részben. A másodikban a zavarő tényezőket tárgyaltam.
A tömegközlekedési megfigyelések jórészt M3-as metró, 1-es villamos, valamint a Szentendrei HÉV, M2-es metró, 47-49-es villamos, majd villamospótló, 72, 75, 79-es trolibuszok, 20-as 30-as buszok, 12-es, 14-es 18-as, 61-es villamos alkalmi és időszakos használatából származnak, de néhány ízben a 99-es buszhoz is volt szerencsém.
(Természetesen hely hiányában nem sorolom fel az összes valaha általam használt járatot.)

Az autós írás első kommentje adott ihletet arra, hogy a motorosokról is írjak. Itt olvasmányélmények és külső megfigyelések játszottak szerepet.
Az ötödik rész "kultúrák" találkozását mutatja be, emellett résztvevő megfigyelőként ír a gyalogos közlekedésről, melyben hosszab-rövidebb formában minden olvasó részt vesz, bármilyen járművet részesít is előnyben.

A sorozat további részeként illesztettem be a kerékpáros írást. A Metrom.hu oldalon vihart kavart, mivel a kerékpár fővárosi és KRESZ-beli létjogosultsága manapság az egyik fő vitatémának mondható. Az írás egy történetet és gyalogos megfigyeléseket foglal magában. Kommentelni a szintén általam erre írt kritika után lehet, az írás végén link vezet át oda.
A hetedik rész pedig egy tervezett KRESZ-módosításról mond véleményt. Természetesen ahány útvonal, annyiféle veszélyforrás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr32545217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása