Bandee blogja

Könnyű fizikai munka

2008. június 16. 13:11 - Névtelen betelefonáló

Könnyű fizikai munka

Legalábbis nevében, mert annak hirdették meg. Az, hogy valóban az-e, mindenki döntse el maga. 53kg összsúlyú, klóros porral teli műanyag hordókat kellett kamionról lepakolni, raklapra helyezni, és felcímkézni. >Utóbbival még nem lenne gond. Raklapra is csak kettesével helyezhettük fel, így volt néminemű súlyeloszlás. Viszont "önként jelentkező" diákot küldtek föl targoncával a kamionba, hogy leszedegesse a hordókat. Mivel felülről kellett kezdeni, raklapon állt a delikvens, és így "szólította magához" a hordókat. Nem jártam fent, az említett súly majdnem kiteszi az össztömegemet.

Ekkor 3 embert kértek a 100m-re lévő raktárba, ez a vegyi részlegen történt. A 3-ban benne voltam. A munka közben összeismerkedtem 3 (!) Károlissal, akik szintét ugyanarra a karra és évfolyamra járna, csak más-más szakra. Így került 3 egyetemista a raktárba, címkézni, megúszva a rakodást. Ez fél 10 körül történt.
A magyarázat főként annak a társamnak szólt, akinek a vegyi részleg főnöke a következőt mondta, szó szerint: "neked van itt a legértelmesebb képed". Na, ennek szellemében láttunk neki a munkának. Hozzáteszem, csak rajta nem volt szemüveg. Érdekes, az "értelmes kép" az említett úrnál fordítva működött. Megtudtuk az ebédszünet idejét is, a fenti megnevezés kitalálójára kellett hivatkozni.

Itt már "csak" létra segítségével kellett felmászni a 3x5l kiszerelésben dobozonként 3 5literes flakont tartalmazó dobozokért, amiket a szavatosság miatt kellett átcímkézni. Gondolták, hogy a klórtartamlú algaölő eláll tovább is, a 2007-es szavatosságot már áthúzták, és megpróbáltak rá 2013-at bélyegezni, de a fényes címkéről az lejön. Így lett belőle 2016, immáron nyomtatva.
Elérkezett az ebédszünet, tiszteletemet tettem a dolgozóiban, ahol nem volt papír, csak zsebkendő! Kérem szépen, ez EU-konform munkahely!
Ebédszünetben nem akartunk lovak módjára enni, így másodmagammal kiültünk a vevők székeibe. A vevői rász egy kb 2x5 m-es szőnyegpadlócsíkkal volt jelezve, ott nem kopott kockakövek és beton voltak, na ezt a kis részt, a kávéautomatával képesek voltak megcsinálni. Mintha a kedves vevő nem látná, hogy a szocialista gyárkomplexumok egyik tipikus, fel nem újított raktárába tette be a lábát.
Visszatértünk. Csak érdekességképpen: a raktár padlózata egyenetlen, linóleummal van több helyen is beborítva, és a béka a be nem fedett gödrökbe előszeretettel belehuppan, lehetőleg áruval megpakolva. És akkor még a dolgozó vigyázzon! Talán újítanák fel a raktárat!
Munkaidő végefelé közeledtünk, épp a szemetet készültünk kivinni. Ekkor történt valami. A felháborító eset a kritikán olvasható->>
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr74523584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása