Bandee blogja

Páratlan eszmefuttatás

2016. február 15. 16:15 - Névtelen betelefonáló

Szívesen használom e blog felületét arra, hogy valami rejtett összefüggést, netán elvont párhuzamot fejtsek ki vagy egyszerűen a gondolkodás egy újabb színárnyalatát mutassam meg. Van azonban az az eset, amikor még a két ellenpólus, a fekete meg a fehér sem érhető tetten, mert egyszerűen az alább…

Tovább
Szólj hozzá!

Így is lehet(ne)!

2016. február 13. 20:39 - Névtelen betelefonáló

Íme, egy hozzászóló, akinek sikerült, ami sajnos oly keveseknek, vagy legalábbis nem elegeknek. Megnyilvánulása tartalmában-stílusában alkalmas arra, hogy kulturált vitát, eszmecserét lehessen folytatni. Tamás nevű hozzászólónk olyat tud, amit egyre többeknek kellene megtanulni.

Tovább
Szólj hozzá!

Közvetítők egyenlete

2016. február 10. 10:43 - Névtelen betelefonáló

Az egyenletben egyenlőség van. A közvetítői munkában kevésbé. Pontosabban azért nem jöhet létre egyenlőség, mert a kötetlen munkaidő nem mindig párosul megfelelő személlyel, és a legfontosabbnak számító vevőorientáltsággal. A képzeletbeli egyenlőtlenségjelet pedig most sem én fogom kitenni.

Tovább
Szólj hozzá!

A majdnem jó szomszéd

2016. február 08. 13:07 - Névtelen betelefonáló

Ha valaki hallott a SZEM mozgalomról, tudhatja, a szomszédnál jobb bűnmegelőző nincsen. Kivéve persze akkor, ha nincs mit megelőzni. Amikor igaza lenne, ha lehetne. De amikor valaki először jár az adott környéken, és tényleg kifolyt ivóvizet ráz ki egy nejlonzacskóból, ott a látszat erősen csal.

Tovább
Szólj hozzá!

A történet vége - Frusztráció 3.

2016. február 02. 16:40 - Névtelen betelefonáló

"ennyi és kész", ha a dalszöveget idézem. Helyette viszont arról számolhatok be, megvették a rádiót. Tudják, azt a "botrányosat", amelyiknek nem volt visszakötve a fülhallgató-csatlakozója. De nem is volt rá szükség! És hogy miért? A válasz nem engem és nem is a "támadót", hanem talán valami egészen…

Tovább
Szólj hozzá!