Bandee blogja

A hét gondolata

2016. április 27. 12:07 - Névtelen betelefonáló

Van az a mondat, gondolat, ami a teljes szövegben, és önállóan is megállja a helyét. Én bizonyára külön posztot szenteltem volna a témának pár körmondattal és egy-két fura hasonlattal, e figyelemreméltó megfogalmazás viszont kolléganőmtől való, az ő szíves hozzájárulásával teszem most közkinccsé.

Az, hogy élj a mának, nemcsak azt jelenti, hogy rúgjunk be, ki tudja, meddig lehet, hanem azt is, hogy éljünk meg dolgokat, érezzünk, amit érzünk mondjuk ki, amit szeretnénk, azért tegyünk, és amit nem szeretnénk, annak pedig ellene tegyünk.

Az a bizonyos Carpe diem, amit máig sokan választanak mottójuknak. Tisztelettel ajánlom a fenti sorokat a tízes-húszas korosztály tagjai figyelmébe! Meg persze az „örök gyerekekébe”.

Aki teheti, nézze meg a Holt költők társasága c. film idevágó részletét is, ebben a főszereplő J. Keating (Robin Williams) magyarázza a diákoknak az életérzést. És akkor végre az Élj a mának sem lesz közhely.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr168667168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása