Bandee blogja

Így is lehet(ne)!

2016. február 13. 20:39 - Névtelen betelefonáló

Íme, egy hozzászóló, akinek sikerült, ami sajnos oly keveseknek, vagy legalábbis nem elegeknek. Megnyilvánulása tartalmában-stílusában alkalmas arra, hogy kulturált vitát, eszmecserét lehessen folytatni. Tamás nevű hozzászólónk olyat tud, amit egyre többeknek kellene megtanulni.

Nem szokásom minden eladó cuccba belekötni, ha túlárazottnak vagy lelakott lomnak gondolom egyszerűen továbbgörgetek általában. De azért ez a hirdetés már finoman szólva is nevetséges :D "Működőképes, de hibás, a görgő tengelyestől hiányzik belőle" - na most akkor mi is működhet ezen? J

Szeretném, ha az olvasó maga látná igazolva, mi is a különbség a két tábor között, ezért emlékeztetőül gyorsan mutatom is a másikat:

Amikor az idióta hirdeti a cuccát.Három forint??Mert ugye ez a vége az összegnek amit kér. Kíváncsi lennék hogyan jött neki ki ez az összeg. De a legjobb a csatlakozó, ami nincs bekötve de működik! Valahogy úgy érzem,valaki megint kiszabadult az állatkertből.

Szó szerint hagytam mind a kettőt. Az utóbbi sunyi mód már nem elérhető. Egész pontosan onnantól kezdve, miután a becsületsértés szót találtam rá használni. Viszont most nekünk az elsővel van dolgunk. A komment arra reagál, hogy mechanikailag hiányos deckmagnót hirdetnek négyezerért működőnek. Ami abban a formában lehet igaz, hogy épen, egyben szépen tenné a dolgát a készülék, de így nem lehet és felesleges is kazettát tenni bele. Ugyanis a szalag a közlőgörgő hiányában nem továbbítódik, és ki tudja hol, mennyiért lehet bele szerezni alkatrészt.

Szóval ő nem egy dísznek vagy felújításra szánt negyvenéves rádiót kínál, hanem itt olyan ársávban adna el használati tárgyat, amennyiért már jól működő darabokat lehet kapni. Igaz, nem feltétlen decket, de az egyszeri felhasználó bőven vehet ezért a pénzért olyat, amit csak be kell kapcsolni és szól.

Azt gondolom, hogy kis hazánkban soha nem létezett még ekkora szólásszabadság mint most a huszonegyedik század BÁRMELY esztendejében, kormányoktól függetlenül. Merthogy korlátozás nélkül lehet fehérjehalmaznak nevezni a mindenkori magyar miniszterelnököt és bátran állatkertből szabadult idiótának lehet titulálni bárkit, csupán azért, mert valaki nem érti az indítékát. (És ne legyen illúziója az olvasónak, politika ide vagy oda, a két megnyilvánulás bizony egy tőről fakad.)

Mi ez tehát, ha soha nem látott és soha meg nem kurtított szabadság? És a hitlerbajuszos újságcímlapot meg sem említettem…

Pontosan ebben a szabad, vagy inkább szabados környezetben van szükség arra, hogy maga a kulturáltság legyen népnevelés. Hogy ne leírjuk, hogy ezt és ezt ne, vagy az és amaz rossz, gusztustalan vagy helytelen, hanem mindenki előtt és mindenkor vállalható megnyilvánulásokkal szórjuk tele a világhálót. (Szép körmondat, ízlelgessék.)

Nem mindegy ugyanis, hogy mit közvetítünk és adunk át, különösen abban a korban, amikor születik egy generáció, akiknek a tagjait minden eddiginél jobban befolyásolja az online világ. Nem lehet mindenki mellé etikatanárt, szülőt, vagy egyszerűen csak jóérzésű felnőttet állítani, lehet viszont színvonalat őrizni, tartani, vagy éppenséggel emelni.

De összefoglalom egyszerűbben: azért kellenek a tamások, hogy az utóbbi stílust képviselők száma megfogyatkozzék, és őket lehessen állatkertből szabadult idiótaként, tanulságként mutogatni valami netes fórumon.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr118388010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása