Bandee blogja

Celebmelltipp

2012. augusztus 31. 13:50 - Névtelen betelefonáló

Vajon plasztikai műtét, avagy természetes folyamatok magyarázzák, hogy egyik „villacelebünk” látványos változáson ment keresztül? – taglalja a kérdést az index egyik blogja, és Velvet nevű bulvármagazinja. Mert az ma már nem hír, hogy valaki kés alá feküdt mellet nagyobbíttatni, sokkal inkább az az aktualitás, hogy vajon megtörtént-e ami már akár egy fénykép alapján is 99%-os biztonsággal állítható.

Hát itt tartunk. Lehet szeretni, nem szeretni, olvasni vagy nem olvasni, ellenállni vagy éppen azonosulni. És ha már ez a saját blogom, önnön tökéletlenségem és ebből fakadó tanulásvágyam okán kérdeznem is szabad: vajon egy műtéttől lesz valaki jobb, szerethetőbb ember? Azért mert szebb/nagyobb mellű lesz, egyből jobb is lesz? Ezt mutatjuk meg a mostani tizenéves generációnak? Hogy ne számítógépet vagy okostelefont kérjen valaki a ballagására hanem mellműtétet? Azt sugalljuk, hogy egy plasztikai beavatkozás már nem hír, többet kell tenni érte? Ha egy ilyen cikket nő ír, vajon ő mit gondol? Még akkor is, ha éppen szereti a bulvárt (mert ez a munkája, hivatása, igen, ilyen is van!) és nem csupán a megélhetési forrást látja benne. Vajon hány elégedetlen ember él ebben az országban, aki amúgy is nagyítóval keresi a külsején a hibát és olyanokat is megtalál, amik valójában nem esztétikai vagy éppenséggel elfogadható, szerethető hiányosságok?

Válasz gyanánt közzéteszek egy a celebmellekhez képest nyilvánvalóan kevesebb kattintásszámot generáló hírt. Nemrégiben hangszórót cseréltem a képen látható kétkazettás rádiómagnóban. Nem látszik, mert az új alkatrész pontosan ugyanolyan, mint amilyen a régi volt, így minden találgatás felesleges, erotikus tartalom és utalgatás helyett pedig nézzék meg inkább a képet:

User 14 elta-kicsi_1.jpg

Ja, és ha már itt tartunk, (bár élőben sokkal jobban látható,) a két hangszóró színe némiképp elüt egymástól. Hogy lehet ez? Csak nem úgy, hogy én egyszer a másik oldali hangosbeszélőt is kicseréltem? Nahát! És a magnó gombsora? Ha figyelmesen megnézik a képet, a lejátszó deck és a felvevő deck gombsora bizony nem ugyanúgy áll. Vajon miért? Ezt már elárulom: amikor az erősen elhanyagolt, 15 éves készülék 2011 februárjában hozzám került, kicseréltem a baloldali mechanikát. És igen, egy kínai magnóban nem fognak mértani pontossággal ugyanúgy állni a gombok.

A fentiek analógiájára az ember sem tökéletes. Sem kívülről sem belülről. A plasztikai műtét - a fentiek után meglepőt fogok most mondani – a maga nemében és helyén kezelve hasznos dolog. Véleményem szerint ilyen például, ha valaki mondjuk valamilyen baleset folytán maradandó, torzító sérüléseket szenvedett, amiket szeretne eltüntetni. Például arcról. Ilyenkor jó, hogy létezik ez a fajta tudomány. Azt viszont pedig továbbra is fenntartom, hogy nem attól lesz önzetlen valaki, vagy hovatovább tanul meg szeretni, mert kés alá feküdt. És önbizalmat sem az növel. Sokan elmondták már előttem, hogy utóbbi a jó és rossz tulajdonságaink ismeretéből, félelmeink legyőzéséből táplálkozik. Ami nem pénz vagy bulvár kérdése.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr24743899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása