Bandee blogja

Tavaszi aukciós top 10

2012. május 07. 15:04 - Névtelen betelefonáló

Az egyik legnagyobb hazai aukciós portál blogja közzétett egy statisztikát, amelyből kiderül, mit nézegetünk, mit keresünk, és mire licitálunk leginkább ezeken az oldalakon. Persze statisztikának saját magukat vették alapul, az eredmény mindenesetre kellően érdekes ahhoz, hogy kommentáljam pár szóban. Álljon itt egy kivonat a Top 10 márka, top 10 kulcsszó, és a tíz leginkább látogatott-licitált alkategóriából, csakhogy lássa az olvasó, mire keres, és végül mit vesz meg a magyar.

>

Márkák: főként ruha-cipő, de akad köztük mobiltelefon is. Én a magam részéről sosem azért vettem vagy veszek valamit, mert ott van rajta az embléma, vagy mobiltelefon esetében ott virít rajta az alma. Mert példának okáért egy ruha a fazonjától, egy cipő a kényelmétől egy okostelefon pedig a funkcióitól lesz jó és szerethető, nem pedig attól, hogy márkás lévén jóval többe kerül hasonló társainál vagy fel lehet vágni vele a többi ember, esetleg a haverok előtt.

Mit keresünk? Sorrendben: biciklit, laptopot, cipőt, napszemüveget, tabletet, ruhát, airsoft-ot, bmx-et, bikinit valamint retro terméket, ebben a sorrendben. A statisztika márciusi.

A laptop nem igényel sok kommentárt, mindenki tudja, hogy visszaszorulóban vannak az asztali gépek, és ezeket ugyan jóval drágább bővíteni vagy javítani, viszont ma már igen gyors és megbízható példányok kaphatók belőlük, olykor pedig nagyon jó áron lehet hozzájuk jutni. És a vásárló főként utóbbi miatt keresi fel ezt az oldalt.

Bicikli: ha arra gondolok, hogy kevesebb autó lesz az utakon, és környezetkímélő, mindenképpen biztatnám a vásárlót. Viszont ha olyan ül nyeregbe, aki áthajt a piros lámpán, és sem gyalogost, sem autót, sem autóbuszt nem tisztel, legjobb, ha gyalog vagy sehogy sem közlekedik. Ugyanis ma már én is azt vallom, nem gyalogos vagy biciklis valaki, hanem elsősorban ember. Aki pedig nem hajlandó kulturáltan és szabályosan közlekedni, legjobb, hogyha kilátogat Indiába, csakhogy ráébredjen, magatartásával mit is szeretne meghonosítani a magyar közlekedésben.

Tablet: méretét tekintve az okostelefon és a laptop között található, tudását tekintve viszont számomra egy nagyranőtt okostelefon. A magam részéről nélkülözhető eszköznek tartom, de nem azért mert Bak vagyok és magnót hallgatok, hanem mert semmi olyat nem tud, ami miatt okosmobil és hordozható számítógép mellett szükség(em) lenne rá. Az utóbbit nem képes teljesen kiváltani, a mobil pedig kisebb ugyan, de véleményem szerint sokkal jobban megéri azt a pénzt, amit elkérnek érte. Az én telefonomon GPS, PDF olvasó és mobil változató Office is található, emellett rendszeresen használom internetezésre, a beépített 8 gigabájt memóriájának pedig csupán a felét foglalják el a rajta tárolt adataim. És még egy pozitívumát megemlítem: teljes QWERTZ billentyűzete mellett érintőképernyős: a két funkció kiegészíti egymást, szerintem így lehet a leggyorsabban használni. Sőt, elég háromnaponta töltenem. Miért hurcolnék helyette valami nagyobbat?

A nézelődők

Ők leginkább női ruhát, bútort, mobilt, laptopot és karórát keresnek, de van, aki aukciós portálon nézegeti, milyen alkatrészt vagy kiegészítőt vegyen két- avagy éppen négykerekű járművéhez. Én bevallottan a rádiókat és a magnókat figyelem, de őszintén szólva nem nézem, melyik kategóriában rejtik el őket. A tizes listán népszerű még a karóra is, ami szintúgy megtalálható a legtöbbet licitált termékek között.

100_5003.JPG

A sok licit nagy eséllyel jelez sok eladást, már ha az eladó nem szabott irreális vagy éppen megfizethetetlen minimálárat. Ez alapján tehát sokan vesznek: női ruhát, (régi)pénzt, bélyeget, babaruhát, karórát, gyerekruhát, kozmetikumokat, mobiltelefont, női cipőt, és akváriumfelszerelést. A ténylegesen megvásárolt termékek nézegetési aránya olykor jóval kisebb, mint a vásároltaké, amit röviden szólva úgy is összefoglalhatunk, hogy míg az egyik terméket gyakran nézegetjük, addig a másikat nem nézzük, hanem megvesszük. Mert példának okáért dezodorra szükség van, a tablet pedig ráér majd akkor is, ha lejjebb megy az ára.

Aukciós szemmel így fest 2012 tavasza, azonban szívesen látnék kimutatást eladói oldalról is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandeenator.blog.hu/api/trackback/id/tr944494160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása